avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autentificare notariala alipire parcele teren.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autentificare notariala alipire parcele teren.

Buna ziua,
Am achizitionat vreo 6 parcele de teren in Jud. Covasna si sunt in proces de alipire (parcelele sunt alaturate). Am facut toate documentele cu ajutorul unei firme din domeniu si urmeaza sa merg la notariat pentru autentificarea alipirii.
Intrebarea este: Pot merge la orice notar public sau sunt obligat sa merg la notarul din zona respectiva?
Eu locuiesc in Bucuresti si mi-ar fi peste mana sa bat vreo 500 km dus intors doar pentru asta, daca s-ar putea face si la un birou notarial de aici.
Totusi, am sunat la vreo 3 birouri notariale si toti mi-au spus ca ei nu pot autentifica alipirea ci trebuie sa merg la un notariat din zona respectiva...
Cel mai recent răspuns: AndreiBogdanG , utilizator 14:55, 23 Iulie 2016
puteti merge la orice notar public de pe teritoriul Romaniei.
Actul de alipire este actul prin care mai multe proprietăţi ce au proprietari comuni sunt alipite, rezultând un singur lot.
Operatiunea de alipire are doar caracter material şi nu implică niciun transfer de proprietate, astfel pentru această operaţiune părţile nu datorează statului impozit pe transferul proprietăţii.
Pentru alipirea unei proprietati trebuie urmati urmatorii pasi:
- întocmirea documentaţiei cadastrale de către un topograf autorizat OCPI pentru imobilul care rezultă în urma alipirii
- încheierea unui act notarial de alipire la notarul public.
-Imobilul rezultat ca urmare a alipirii se va transcrie în carte funciara noua, cu menţionarea noului număr cadastral, iar cărţile funciare vechi se vor închide, fără a se mai putea redeschide pentru alte înscrieri.
Aceste operatiuni trebuie facute la OCPI pe raza caruia se afla terenul.
Avand in vedere ca sunt sase loturi , aveti nevoie de certifcat de urbaniscm si acesta se obtile numai de la locul unde sunt terenurile, extrasele de carte funciara individuale ,apoi notarea imobilului rezultat in cf nou se face la OCPI pe raza caruia se afla terenul .
Deci este cel mai indicat sa faceti deplasarea personal si sa incheiati operatiunea la un notar din zona.


@ APTR nu e prima data cand fie raspunceti offtopic, fie eronat. Extrasele de CF se ot obtine de ORICE NOTAR PUBLIC DE PE TERITORIUL ROMANIEI,LA FEL SI INTABULAREA SE FACE DE CATRE ORICE NOTAR PUBLIC.
Multumesc pentru raspunsuri.
Asa stiam si eu, ar putea autentifica alipirea orice BNP, dar in acelasi timp, niciun BNP din Bucuresti pe care l-am contactat nu e dispus sa faca asta...
Mai incerc.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alipire terenuri cu 2 proprietari diferiti dragosmircea dragosmircea Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru alipirea a 2 terenuri intravilane alaturate cu 2 proprietari diferiti. Mentionez ca am vorbit ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Partajare pamant lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Am un teren de 5000mp pe care doresc sa-l impart in bucati de 500mp si apoi sa-l vand. Ce etape sunt necesare pentru acest demers? Multumesc (vezi toată discuția)