avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică și alte acte normative

Este obligatorie sau nu montarea pana la 31.12.2016 a repartitoarelor de caldura in imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică (art.10, alin. 5 din legea nr.121/2014) ?
Cel mai recent răspuns: ilinkagb , utilizator 16:51, 11 Octombrie 2017
"Până la sfârşitul anului 2016, toate apartamentele racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică trebuie să aibă montate contoare pentru căldură, conform legislaţiei în vigoare."
www.avocatnet.ro/content/art...
Ok dar ce se intampla in cazul in care la 31 dec 2016 blocul era cu contract cu firma repartitoare dar contractul a expirat in 2017 ?. S a facut tabel cu cei care doresc reinnoirea contractului si care actualmente sunt mult mai putini decat acel 85% necesari si ca atare Presedintele i a convins sa se revina la calcularea caldurii pe apartament in vechiul sistem 'pausal' pe cota parte indiviza , fara a se tine cont de modificarile interioare facute , de calorifere montate si pe balcoane si pe holuri unde nu erau din constructie.Nu a venit nici macar cineva sa faca inventarul noilor corpuri de incalzire. Precizez ca administrator este o firma de administratie imobile care in mod normal ar fi trebuit sa le puna legea in fata dar nu au facut o Unde putem sa reclamam acest abuz? Exista penalizari pentru cei care nu respecta legea 121/2014 ? ma refer la consumatorii finali Aceste firme de administrare imobile nu sunt obligate sa respecte intai legea si apoi dorintele 'imperioase" ale presedintilor de bloc? Va multumesc.
Cornel Vasile a scris:

"Până la sfârşitul anului 2016, toate apartamentele racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică trebuie să aibă montate contoare pentru căldură, conform legislaţiei în vigoare."
www.avocatnet.ro/content/art...

Repartitoarele de caldura nu sunt contoare. Inca o lege facuta ca sa ne aflam in treaba..Repartitoarele de caldura nu sunt obligatorii.
Totusi asa se intelege daca citim legea--"Capitolul V - Contorizare, facturare, costuri de acces Contorizarea Art. 10 ....(5) In imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica, este obligatorie montarea contoarelor pana la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru incalzire/racire si apa calda la nivelul fiecarui apartament sau spatiu cu alta destinatie. In cazul in care utilizarea de contoare individuale nu este fezabila din punct de vedere tehnic sau nu este eficienta din punct de vedere al costurilor, este obligatorie montarea repartitoarelor individuale de costuri pe toate corpurile de incalzire din fiecare unitate imobiliara in parte." Si trebuie sa fac sublinierea repartitoare de costuri nu repartitoare de caldura cum multi se exprima Acele aparate repartizeaza costurile -factura- nu caldura
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
ilinkagb, utilizator
ilinkagb a scris:

Totusi asa se intelege daca citim legea--"Capitolul V - Contorizare, facturare, costuri de acces

Facturarea, contorizarea atat in Romania cat si in UE se poate face exclusiv folosind unitati de masura legale . Repartitorul de caldura "masoara" consumul de caldura in asa-zisele "unitati" care sunt adimensionale si nu pot fi utilizate sub nicio forma pentru contorizare,facturare. Aberatii legislative romanesti...

Alte discuții în legătură

Renuntare la repartitoare si ajutoarele de incalzire ilinkagb ilinkagb Buna ziua Va rog exista undeva o dispozitie legala referitoare la ajutoarele de incalzire si obligativitatea reapartitoarelor ? Mai precis ,bloc ... (vezi toată discuția)
Legea 121/2014 privind eficienta energetica Marian-Ion Marian-Ion Buna ziua, Va rog, pentru cei care inteleg legea mai bine ca mine sa ma lamureasca cu Legea 121/2014 privind eficienta energetica, publicata in Monitorul ... (vezi toată discuția)
De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)