avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... parti comune asociatii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

parti comune asociatii proprietari

buna ziua.
Intrebarea mea este daca pot folosi boxa de la parterul blocului pentru depozitarea bicicletei. Eu stau la etajul 3.
Mentionez ca vecinii de la parter au pus stapinire pe boxa si nu vor sa dea cheie altor locatari de pe casa scarii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:04, 25 Iulie 2016
Pentru raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum de date relevante
care este statutul boxei?
Subsolul tehnic din proiect si constructie detine spatii special compartimentate ca si boxe sau este un spatiu neautorizat amenajat de catre locatari ?
Conform dispozitii care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Tot conform dispozitii in vigoare=L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 ,partile comune din imobilul de locuit in comun pot fi exclusiv utilizate de catre un proprietar,numai cu acordul asociatiei de proprietari prin incheietea de contract de inchiriere
este spatiu proiectat din constructie ca uscatorie, spatiu de depozitare. pana sa se muta un vecin nou la parter aveam cheie si noi unde puneam bicicleta, caruciorul fetitei cand era mica, sania. De cand avem noul vecin, a schimbat yala, a zugravit si nu mai lasa pe nimeni sa intre, doar cei de la parter.
Daca este spatiu comun,atunci au dreptul sa fie utilizat de catre toti proprietarii
Discutati direct cu presedintele de asociatie si solicitati sa se implice efctiv astfel incat accesul la partea comuna sa nu fie restrictionat si accesibil unui singur proprietar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa de la intrea in bloc alanya alanya Blocul in care locuiesc are din constructie o boxa cu o singura intrare, cu dimensiunea de 2m lungime si 1.30 latime ,pe care un vecin de la parter a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu parti comune (uscator, boxa) sorin_corciova sorin_corciova Buna ziua. Am si eu o problema, va rog daca m-ati putea ajuta! M-am mutat de curand intr-un bloc cu 8 etaje, locuiesc la parter, si fostii proprietari au ... (vezi toată discuția)
Boxa vândută fără știrea proprietarilor Adriandr Adriandr Bună Ziua ! Locuiesc intr-un bloc unde avem o boxa pe fiecare etaj, unde avem acces la apometre și robinetul de închidere a apei, tot aici este tras ... (vezi toată discuția)