avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical pierdut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical pierdut

Buna ziua,
ce pot face in situatia in care societatea unde lucrez mi-a pierdut concediul medical initial pe cod 08?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gina2010 , utilizator 09:56, 2 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Ba da, am o copie; cine imi poate reface concediul? medicul ce l-a emis?
Solicitati medicului emitent sa va elibereze un duplicat al certificatului medical.


Ordinul 233/2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate


ART. 10
(1) În caz de pierdere a certificatului de concediu medical, medicii pot elibera un duplicat la cererea plãtitorului sau a asiguratului, menţionându-se distinct "DUPLICAT".
(2) În cazul în care angajatorul respinge la platã un certificat de concediu medical datoritã completãrii greşite constatate de cãtre medicul de întreprindere, medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua modificãri pe formularul eliberat, confirmate prin semnãturã şi parafã, sau poate elibera un duplicat în care menţioneazã, la data acordãrii, data când a efectuat modificarea, specificând "DUPLICAT" şi ataşând certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular.

Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Roberto93 Roberto93 Buna ziua am si eu o problema , am pierdut concediu medical an original , deși am trimis copie după el la firma care lucrez tocmai după 6 luni mai cere ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal miha1984 miha1984 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns... Din 1 noiembrie am intrat in concediu de risc maternal, dar dr de familie in loc sa imi dea din 1 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului medical magda_a magda_a Buna, Va rog sa ma ajuti intr-o problema, in legatura cu acordarea concediilor medicale. O angajata a adus un concediu medical initial cu codul de ... (vezi toată discuția)