avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto in urma succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto in urma succesiunii

Buna ziua.

In anul 2007, eu si mama mea am intrat in posesia autoturismului tatalui meu, in urma decesului sau. Pentru acesta avem certificat de mostenitor, succesiunea fiind facuta.

Anul acesta dorim sa vindem aceasta masina, insa nu stim daca este posibil din moment ce pe cartea masinii si pe talon este trecut ca proprietar tatal meu.

Trebuie urmati anumiti pasi pentru a trece masina pe numele nostru inainte de vanzare, sau certificatul de mostenire este suficient? Din moment ce amandoua suntem proprietarele autoturismului, amandoua trebuie sa fim trecute pe contractul de vanzare-cumparare?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:23, 3 August 2016
Pasii ar fi fost ca atunci cand masina a intrat in patrimoniul dvs. sa va fi declarat in 30 de zile la financiar la primarie. Acum trebuie sa mergeti la primarie, sa va declarati, sa platiti impozit si apoi sa scoateti certificat fiscal in vederea vanzarii, si apoi sa faceti act de vanzare pe care va treceti impreuna ca vanzatori.
Buna ziua.

Va multumesc pentru raspuns.

Pentru masina se plateste impozit atat de mine cat si de mama mea, fiecare in cota parte de cat a fost mentionat in certificatul de mostenire.

Mai am insa cateva intrebari: Putem face vanzarea daca numele noastre nu au fost inscrise in cartea masinii? Practic, conform cartii masii si a fisei de inamatriculare, tatal meu este inca proprietarul masinii. De asemenea, este nevoie de notar pentru a incheia un act de vanzare-cumparare pentru masina? Si cum vom fi trecute amandoua ca vanzatori, cand nu exista decat o rubrica pentru vanzator?

O zi frumoasa.
Ale2112 a scris:

Putem face vanzarea daca numele noastre nu au fost inscrise in cartea masinii?

Da, se poate.


Ale2112 a scris:

De asemenea, este nevoie de notar pentru a incheia un act de vanzare-cumparare pentru masina?

Nu este nevoie de act notarial, este suficient un act sub semnatura privata.


Ale2112 a scris:
Si cum vom fi trecute amandoua ca vanzatori, cand nu exista decat o rubrica pentru vanzator?

Partea numita vanzator, poate fi compusa din 1, 2, ...10 sau mai multe persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)