avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferente fond intre carte funciara si realitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferente fond intre carte funciara si realitate

Buna ziua,

Vreau sa achizitionez o casa in Bucuresti.
Proiectul a fost unul de consolidare, iar pe cartea funciara apare in prezent Parter+Pod.
Fizic, casa dispune de Parter + Pod, pod care a fost impartit(pe orizontala) in doua bucati. Partea inferioara a fost transformata in spatiu locuibil, cu inaltimea de 2.30 m(max) cu doua camere, o baie si un hol, peretii fiind drepti peste tot.
Partea superioara a ramas ca spatiu de depozitare, inaltimea fiiind de 1.65 (aprox) in cel mai inalt punct al incaperii.
Banca cere autorizatie de constructie pentru etajul 1, dar inteleg ca acesta nu este considerat ca etaj, deoarece inaltimea este 2.30, deci ar fi un pod locubil.
Mentionez ca in CF, suprafata construita la sol este de 44 mp, iar suprafata defasurata este de 81 mp.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 19:33, 3 August 2016
sa le luam pe rand-
1. daca exista autorizatie de constructie sau nu era nevoie de ea (art 11 din legea 50/1991), atunci trebuie sa faceti inscrierea- rectificarea in cartea funciara
2. daca nu 1, atunci trebuie sa faceti o actiune in instanta prin care sa se constate accesiunea imobiliară, mai apoi, in baza hotararii, rectificarea in cartea funciara.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
Marian Bucur, Avocat
Inscrierea- modificarea in CF ar trebui sa fie de ajuns si pentru banca. Daca nu s-a modificat structura, incercati o actualizare a starii imobilului in CF- art 119
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculează suprafața utilă a unui spațiu de depozitare? nik73 nik73 Buna ziua ! In blocul in care locuiesc, am intabulat un spatiu de depozitare cu intrare din casa scarii si care este situat sub acoperisul inclinat al ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara o casa parter+pod transformat in mansarda dar care nu are mansarda intabulata? Radu_pet Radu_pet Proprietarul are in cartea funciara doar parterul iar podul cu destinatia schimbata in spatiu de locuit nu este in CF. As dori sa fac un credit cu prima casa, ... (vezi toată discuția)
Explicatie cf batzik batzik Pentru a imi autoriza activitatea la o noua locatie, am cerut un extras CF pentru informare. In acesta scrie: [...] Date referitoare la constructii: Nr. ... (vezi toată discuția)