avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soție infidelă, copil la mijloc, cum divorțez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soție infidelă, copil la mijloc, cum divorțez

Un bun prieten locuiește cu familia de câțiva ani în occident (UE). În urmă cu o lună a descoperit că soția îi este infidelă și nu vrea să pună punct aventurii. Pentru că vreau să-l ajut de aici din România atât cât pot, întreb în numele lui:

(1) cât durează un proces de divorț dacă nu au bunuri imobile și nimic de la ce să se certe?
(2) care sunt șansele ca fetița lor de 5 ani să rămână în custodia lui având în vedere că el își dorește f. mult asta și că toată familia ei e de partea lui și sunt martorii infidelității (ea a și părăsit căminul pentru a sta cu amantul ei câteva zile).
(3) poate să se separe fizic, luând copilul cu el până la definitivarea procesului? (Emoțional nu mai rezistă să stea în casă cu soția lui care e defapt a unui alt bărbat), oferindu-i posibilitatea mamei să o vadă când dorește.

Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:57, 7 August 2016
Util pt el ar fi sa se sfatuiasca cu un avocat in tara in care locuieste.
1... ne lăsăm surprinşi.

Competenţa aparţine instanţelor din statul membru unde spuneţi că "locuieşte cu familia de câţiva ani".

Acolo s-ar putea interesa despre durata proceselor.

2...egale.

Înţeleg că "el îşi doreşte f. mult" şi presupun că şi ea ... aşijderea.
Dar nu cunosc să se fi inventat vreun metru etalon pentru măsurarea dorinţei. A "sfinţeniei" fiecăruia, nici atât! Şi, oricum, nu prea văd care ar fi legătura dintre fidelitate şi ...legănat (cine, cum şi în ce fel s-a ocupat de copil etc). Apropo, eu înţeleg că "toată familia ei este de partea lui", dar nu m-aş baza pe depoziţia rudelor ei. Mai ales când vine vorba despre stabilirea locuinţei ...nepoatei lor sau ce le-o fi. Presupun că prietenul dvs. n-ar vrea să vadă cum arată un ...lup moralist (de orice gen) chemat la bară.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2016
romascanu, moderator
Fiind amandoi rezidenti in respectiva tara competenta conform Regulament UE apartine instantelor respective. Persoana interesata sa consulte un avocat. In privinta incredintarii minorului in UE (nu stiu tara) dar iarasi Regulamentul European prevede incredintarea ambilor parinti cu stabilirea domiciliului (atentie a domiciliului) la unul dintre ei. Din practica instantelor din Italia unde activez, domiciliul este in marea majoritate a cazurilor stabilit la mama, mai ales daca minorul este mic. Infidelitatea nu este un lucru care sa priveasca minorul si drepturile lui ci doar legatura dintre soti. Nu este pedepsita in niciun fel, deci...o mama poate fi o sotie infidela dar o mama buna.. si invers un tata poate fi infidel dar asta nu inseamna ca nu poate fi un tata bun. Nu puteti lua copilul din domiciliu si sa va mutati cu el fara acordul mamei .. ati putea fi acuzat de sustragere minor..care este infractiune..Incepeti actiunea legala si incercati sa stabiliti un acord cu sotia, in interesul copilului..Rudele sotiei sunt irelevante, mai ales daca stau la distanta..marturia lor ar fi " din auzite" deci...mergeti la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori anttonnio anttonnio Buna ziua, In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in ... (vezi toată discuția)
Divort cu 1 copil minor si partaj gigi94 gigi94 buna ziua. va explic pe scurt situatia mea: acum cateva zile sotia cu care sunt casatorit de 16 ani imi spune cand eram la un restaurant ca a fasit pe ... (vezi toată discuția)
Va rog sa mi raspundeti daca fratele meu va putea obtine custodia nu sunt robot nu sunt robot Sotia fratelui a plecat acum un an din domiciliu cu un alt barbat(am aflat ulterior)nu este divortata nici acum dar este gravida cu celalalt.are impreuna cu ... (vezi toată discuția)