avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozitare tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozitare tichete cadou

Buna ziua,
Cu ocazia zilei de 20 iulie - societatea noastra sarbatoreste ziua patronului spiritual, ocazie cu care a acordat salariatilor tichete cadou in valoare de 150 de lei.
La primirea fluturasului pe luna iulie am constatat ca aceasta suma a fost impozitata.
Intrebarea mea este daca este corecta aceasta impozitare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bratescu Madalina Elena , Contabil 23:56, 18 August 2016
Potrivit art 76, alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, "Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariaților, cât și cele oferite în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 150 lei."
S-a impozitat corect intrucat ocazia cu care s-au acordat tichetele cadou nu este nici una dintre cele enumerate in lege, adica Paste, Craciun, 1 iunie sau 8 martie.
Daca tichetele cadou, au fost acordate cu ocazia unei sarbatori importante (similare cu Pastele, Craciunul- la ordodoxi) a unui cult religios recunoscut de Ministerul Cultelor, aceste tichete nu trebuiau impozitate.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
Bratescu Madalina Elena, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Acordare prime de craiun 2019 ematoni ematoni Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, primele de Craciun in valoare de 150 lei se pot acorda si numerar/virement bancar, nu sub forma de tichete/carduri cadou, ... (vezi toată discuția)