avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia- Concediu medical in perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia- Concediu medical in perioada preavizului

Buna seara,

Am si eu intrebare daca ma puteti ajuta, va rog. Sunt in concediu medical (pana in 20 august) si doresc sa mi depun demisia maine cu preaviz, zilele de concediu medical se calculeaza ca si zile in care stau in preaviz? Sau zilele de preaviz se calculeaza de la data la care reincep munca?

Va multumesc,
Roxana Honcu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 9 August 2016
Concediu medical suspenda perioada de preaviz. Astfel, preavizul va incepe sa curga de la data revenirii din concediu medical.

Art.81 C.mun.
.....
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
.....

Art.50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie jano_ildiko jano_ildiko Buna seara!Ám urmatoarea intrebare:de maine vreau sa dau demisia,iar ín locul celei 15 zile pe care ar trebui sa lucrez ad avea posibilitatea sa iau ... (vezi toată discuția)
Demisie in avans Dioda48 Dioda48 Buna seara, La locul de munca actual am fost obligata sa imi dau demisia in avans cu data de 1 decembrie. Pot sa imi iau concediu medical inainte de data de ... (vezi toată discuția)
Demisie Anca Ilinca Anca Ilinca Buna seara! Imi puteti spune daca in perioada de preaviz( mi am dat demisia) daca imi iau medical, o saptamana din trei cat trebuie sa stau, se prelungeste ... (vezi toată discuția)