avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire

Buna ziua,

Exista o persoana care ma acuza cum ca as fi hartuit-o timp de 4 luni prin telefon, i-am dat acces la lista mea de convorbiri din cadrul abonamentului personal pe care il detin (mentionez ca este doar singurul numar ce il detin) insa sustine ca a fost sunata (doar beep dandu-se timp de 4 luni) de catre un alt numar cu ascuns sustinand ca tot eu sunt in spatele acelui numar.

Daca face plangere cum pot demonstra mai mult decat sa pun la dispozitie contul meu de abonat , cum ca eu nu am facut asa ceva .
ce inseamna hartuire ? si daca primeste beep-uri este hartuit?
Cat de usor as putea pune punct unui astfel de conflict sa arat ca nu am nici o vina?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 16:47, 11 August 2016
Trebuie dovedit ca dvs. dădeați bip sau ce zice persoana.

Restul sunt detalii tehnice.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca sunteti nevinovat nu exista probleme ca nu se va dovedi.

Daca ati folosit telefonul dvs. si ati dat telefoane se poate verifica si stabili de organul de ancheta penala dar va trebui sa se incadreze pe lege sub aspecul existentei infractiunii de hartuire in sens penal.

Daca nu apeleaza la avocat si redacteaza in mod gresit plangerea penala aceasta va fi sortita esecului si veti putea scapa de orice raspundere penala din acest motiv.
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Credit express SelaruMarian SelaruMarian Astazi am fost sunat pt a doua oara X-( de catre o domnisoara de la CREDIT EXPRESS(asa spunea dansa) sa ma intrebe despre nu stiu ce firma TRUST CONMAR Baia ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata sau mi se poate face o plangere penala de catre un debitor daca sunt colector de creante? antonia21 antonia21 Buna ziua!Lucrez la o firma de recuperare creante,ca si colector creante pe cale amiabila.M-ar interesa daca un debitor imi poate face o plangere penala in ... (vezi toată discuția)