avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme inmatriculare auto

buna seara !
in data de 1.07 am cumparat un opel astra break 2008 ( cu nr rosii de germania valabile pana pe 19.07) ,din piata auto din Cluj de la V.A ,actele fiind pe numele sotiei V.C ,mi-a dat actele masinii si am semnat un act de vanzare cumparare care era editat in germana cu proprietar sau firma germana, mi s-a parut un pic suspect dar m-a asigurat ca asa e procedura ,mi-a dat o copie dupa CI a sotiei care corespundea cu datele din actele masinii si m-a asigurat ca-mi va trimite o procura daca va fi nevoie , nestiind cum merg treburile am platit suma ceruta si am plecat cu masina acasa! Dupa 2 zile când am ajuns la ghiseul de inmatriculari ptr a obtine nr provizorii,surpriza masina avusese 3 rânduri de numere provizorii in cluj pe numele N.G (care locuieste in aceeasi localitate cu V.A,)am intrebat ce e de facut ,mi s-a spus ca singura posibilitate e sa o inmatriculez direct.
desi nu eram pregatita financiar am facut rost de bani taxa+asigurare+rar,etc. cand am avut totul complet m-am prezentat din nou la biroul inmatriculari unde am gasit un alt functionar foarte recalcitrant. Actele erau ok ,dar când a vizualizat istoricul masinii in romania (nr provizorii din Cluj ) mi-a oprit tot dosarul ptr ancheta amenintandu-ma ca e de la 1-5 ani ptr fals in acte. Ce fals ? Ca am acceptat si am semnat actul german … ? asta cred ca e singura mea greseala dar asa e când nu sti nimic in materie de masini !!! As vrea sa stiu ce e de facut nu am luat masina sa o tin piesa de muzeu in fata blocului? Cum a fost posibil ca masina sa aiba nr rosii germane daca avusese nr rosii in Romania,masina nu a putut fi scoasa din tara cu nr provizorii !

Alte discuții în legătură

Pot obtine numere rosii? daniel_gl_84 daniel_gl_84 Buna ziua, intrebarea mea este referitoare la numerele provizorii , si anume: pot obtine inca un set sau poate mai multe (cat timp tine procesul)de numere ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera Nike_27 Nike_27 Buna seara, Numele meu este Nicolae Morar, sunt din jud. Alba si de curand am intampinat o mare problema la cumpararea unui auto inmatriculat cu nr. ... (vezi toată discuția)
Nu mi pot inmatricula masina!ma puteti ajuta cu un sfat? tinatinatina tinatinatina Buna dimineata,am urmatoarea problema :am cumparat de la un cetatean din Timisoara un opel vectra ,cetatean care la randul lui a cumparat o din Austria si a ... (vezi toată discuția)