avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... LEGISLATIE RUTIERA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

LEGISLATIE RUTIERA

Buna seara,

Numele meu este Nicolae Morar, sunt din jud. Alba si de curand am intampinat o mare problema la cumpararea unui auto inmatriculat cu nr. provizorii, plasticate in Olanda.

Mentionez ca pe data de 22.11.2012 am cumparat acest vehicul din jud. Salaj, Oasul Zalau, un Opel Astra din 2002, vehicul care la spusele proprietarului si verificand actele, avea documente valabile pana pe 22.11.2012 la ora 00-00.

Ne-am deplasat impreuna la o firma de inmatriculari, am facut un contract de vanzare, (acel contract il facuse intre proprietarul de drept olandez si mine ca sa fie mai usor la inmatriculare, zicea el), totul ok pana aici.

Am vazut ca in documente mai aparea o carte verde pe numerele originale ale proprietarului, insa acelea nu erau la masina, ci doar niste numere plasticate, care erau trecute in acea carte verde si intre proprietar si soferul care a adus-o. Din cate am vazut eu, exista si o stampila cu aceste numere. In rest am toate documentele.

Problema este ca m-a oprit politia in mun. Turda, jud. Cluj si nu a gasit asigurare valabila pe CEDAM, mi-a ridicat acele numere pt ca nu sunt conforme... Dar in Olanda, oare erau? Mai exista alte auto asa?

Va dati seama ca mi-a luat si talonul, a facut copie dupa toate actele sil le-a trimis agentul la Insp. Cluj, pentru a lua legatura cu vama Romano-olandeza, sa verifice daca intr-adevar exista.

Va rog frumos, dati-mi un sfat, sunt distrus nu stiu ce sa fac, sunt pasibil de dosar penal, dar eu nu am nici o vina, pur si simplu am fost in necunostinta de cauza.

[Mesaj editat - Va rog sa nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Duminică, 25 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Nike_27 , utilizator 14:37, 25 Noiembrie 2012
Multumesc frumos,pentru atentionare.

Va rog frumos daca se poate sa imi dati un raspuns ce as putea face in cazul meu.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare certificat de inmatriculare retinut pentru numere neconforme Nike_27 Nike_27 Buna ziua, As avea si eu nevoie de ajutorul dumneavostra.... pe data de 22.11.2012 am cumparat un Opel Astra g din 2002 adus din Olanda, cu numere de ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto emma7419 emma7419 buna seara ! in data de 1.07 am cumparat un opel astra break 2008 ( cu nr rosii de germania valabile pana pe 19.07) ,din piata auto din Cluj de la V.A ... (vezi toată discuția)