avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcularea concediului de odihna la gravide
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcularea concediului de odihna la gravide

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 27 saptamani (6 luni si o saptamana) si in 26 septembrie o sa intru in concediu de maternitate(prenatal).
Doresc sa imi iau concediu de odihna inainte de a incepe concediul de maternitate (angajatorul nu doreste sa plateasca).
Nu sunt sigura cum se calculeaza zilele de concediu. In contractul de munca am 22 zile de concediu/an. La cate zile de concediu de odihna am drept?
9 luni lucrate efectiv *1,83(3)= 16,4(9) zile concediu
sau se ia in considerare si perioada in care sunt in concediu de maternitate si voi avea toate cele 22 zile de concediu de odihna?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nobody_else91 , utilizator 15:00, 19 August 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se a in calcul si perioada in care veti fi in concedii medicale de maternitate, pre si post natal.
Multumesc!
Ma puteti ajuta cu un articol al legii in vigoare de unde reiese acest fapt? Departamentul refuza sa imi ia in calcul aceasta varianta, ei stiu ca nu se ia in calcul perioada din concediu de maternitate....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre art145(4)din Codul Muncii:

4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Angel06 Angel06 Buna seara, Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta,va rog.As dori sa stiu daca zilele de concediu de maternitate (cele 126 zile) formate din concediu ... (vezi toată discuția)