avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Păstrare acte PFA după radiere?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Păstrare acte PFA după radiere?

Am întrebat la ANAF cum pot scăpa de actele de la PFA și mi-au răspuns cu Legea 135/2007. Ideea ar fi că mă deranjează prin casă și aș vrea o modalitate de a scapă de dosarele PFA-ului (el fiind deja radiat de vreun an). Aș cere și control și să le pot arunca după, dar n-am văzut să existe opțiunea asta.

Pe de altă parte, am văzut că este contravenție, dacă nu le mai ai, așa că le-aș scana să le pot prezenta la control, iar dacă vor originalele, atunci pot primi bucuros amenda respectivă și am încheiat discuțiile.

Există alte metode de a nu păstra actele sau a le arhiva într-un mod legal încât să nu ținem dosarele în format fizic?
Cel mai recent răspuns: Dainelli , utilizator 10:36, 22 August 2016
Din ce știu eu, după 1 an, pot fi predate la arhivele naționale.
Interesează-te acolo, succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma radiata bijutieru69 bijutieru69 in decembrie am radiat un srl , stie cineva sa-mi spuna ce sa fac cu toate dosarele,cat sa le pastrez si daca trebuie sa le predau vreunei arhive?:help: (vezi toată discuția)
Radiere pfa traducator Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Buna ziua, Din noiembrie 2013 am avut deschis un PFA de traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Pe data de 15 ianuarie 2016 am mers si l-am radiat la ... (vezi toată discuția)
Somaj (angajatorul a radiat firma) kamytza01 kamytza01 buna ziua, va rog din suflet sa imi spuneti cum pot intra in somaj, in conditiile in care firma unde am lucrat a fost radiata anul trecut. eu am stat acasa ... (vezi toată discuția)