avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca la OSIM, deja inregistrata la OAMI
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca la OSIM, deja inregistrata la OAMI

Situatia e in felul urmator:
Vreau sa comercializez un produs sau mai degraba serviciu, un canal de televiziune cu circuit inchis. Ca exemplu de marca: MedicalTV. Am cautat sa vad daca este inregistrata aceasta marca si se pare ca pe OAMI - [ link extern ] .
Daca depun o cerere la OSIM pentru a inregistra aceasta marca pe teritoriul Romaniei exista posibilitatea sa imi fie respinsa?

Nu am inteles prea bine ce inseamna inregistrarea la OAMI. Pe mine practic ma intereseaza daca o marca este deja inregistrata la OAMI, as putea sa o inregistrez la OSIM doar pe teritoriul Romaniei?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 17:22, 27 August 2009
Incepand cu 01.01.2007 marcile comunitare sunt opozabile la cererile de marca depuse spre inregistrare in Romania.In cazul dvs exista o marca comunitara identica din punct de vedere al denumirii care protejeaza servicii similare cu cele pe care dvs doriti sa le inregistrati.
Marcile comunitare sunt acele marci ce au protectie pe intreg teritoriul UE.
Buna ziua,

Marca combinata MEDICAL TV este inregistrata ca marca comunitara, avand nr.003979564 pentru produse si servicii din clasele 5, 9, 16, 35, 38, 41, 42 .
Ea a fost depusa in data de 17/08/2004 dar in Romania are efect din data de 1.01.2007.

O depunere pe national a marcii verbale MEDICAL TV pentru produse din clasele 5, 9, 16, 35, 38, 41, 42, va fi respinsa datorita anterioritatii marcii comunitare mai sus mentionata. In plus s-ar putea ca OSIM sa respinga marca si datorita motivelor absolute de refuz (lipsa caracterului distinctiv al marcii).

Concluzia - sansele de refuz sunt foarte mari.

Repet, e doar un exemplu aceasta marca.
Dar daca voi cere spre exemplu "National Medical TV" sau "Medical Urban TV" se poate inregistra?
Multumesc.
Buna ziua,

Daca depuneti marcile respective pentru aceleasi clase de produse si servicii, este foarte probabil ca examinatorul OSIM in examinarea de fond sa emita un aviz de refuz provizoriu in baza marcii comunitare.

In cazul in care cercetarea documentara a examinatorului nu este riguroasa si acesta scapa din vedere marca comunitara este posibil ca titularul marcii comunitare sa faca opozitie in baza art. 23 din legea 84/18998 privind marcile si indicatiile geografice, iar daca marca dvs. scapa si de aceasta data, titularul marcii comunitare poate cere in instanta anularea marcii dvs. in baza art. 48 paragraf 1 litera b) din aceeasi lege.

Sper ca aceste explicatii v-au lamurit cat de cat.

Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)
Înregistrare marcã osim ContSters22096 ContSters22096 expun urmatoarea speta: o entitate dintr-un stat UE a inregistrat la nivel comunitar o marca; acea entitate a infiintat acum o sucursala in Romania; in aceste ... (vezi toată discuția)
Marca comunitara vs marca nationala! 2006 vs 2005 SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL Stimati colegi, cum mai multe opinii si sfaturi avizate sunt de folos, va rog sa va exprimati punctul de vedere cu privire la urmatorul aspect: o societate ... (vezi toată discuția)