avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua. prima oara m.am casatarit la 20 d ani si am stat casatorit vreo 10 ani, am divortat si fata mea a ramas la mama ei. eu am plecat in italia , unde am ramas pana acu, m.am recasatorit in urma cu 4 ani. Pensia alimentara am platita lunar 50 d euro, peste ce era stabilit. recunosc ca au fost si perioade cand nu reuseam sa platesc dar apoi incercam sa ma recompesez.. dupa ce m.am recasatorit raportul cu fata mea a degenerat in mod vertinigos, asfel k de vreo 3 ani ma suna doar pt a cere bani. de vreo 2 ani am incetat de a mia trimite alte atenti, doar pensia lunar si 100 pt craciun/ paste/ onomastic. acum are 19 ani, ma ameninta ca cere recalcularea pensiei si ca da la facultate ca sa mai am eu de plata, nu ca vrea sa studieze. oricum la fiecare cearta, si nu sunt rare, ma ameninta cu recalcularea pensiei. intrebarea mea: ce sa fac sau cum sa fac ca sa nu mai fiu mereu amenintat de asta, si dat fiind natura raportului care evident nu se poate salva, ce sa fac ca sa nu mai fie certuri, amenintari sistres.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:14, 25 August 2016
Fata dvs. are dreptul la intreţinere din partea dvs, până la finalizarea studiilor, dar numai până la împlinirea vârstei de 26 de ani.
Trimiteţi-i 25% din venitul dvs. net şi certurile vor înceta. Acum, depinde şi de venitul dvs., dacă aveţi salariu de 4000 euro, puteţi negocia mai jos.
Ca să fiţi obligat la plată, domnişoara trebuie să vă cheme în judecată şi veţi fi obligat la plata pensiei de la data introducerii acţiunii sale la judecătorie.Acum, fără o nouă sentinţă judecătorească după împlinirea vârstei de 18 ani a fetei, legal nu-i datoraţi nimic, moral-da.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere a copilului flor93 flor93 Buna ziua. As avea nevoie de cateva raspunsuri daca se poate. casatoriti de 4 ani, cu o viata formata in italia de 10 ani. sotul meu a lucrat aproape mereu, cu ... (vezi toată discuția)
Plecarea unei minore de acasa Costin2304 Costin2304 Buna Seara, Costin este numele meu , am o problema si as dori sa cer sfatul mai multor oameni ,persoanelor care probabil au trecut priin asta si au reusit cu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara dupa varsta de 18 ani!!!!!! puscasu_marin2001 puscasu_marin2001 Buna ziua! Parintii mei au divortat din anul 1999, iar eu impreuna cu sora mea am ramas in grija mamei, tatal fiind obligat prin lege sa plateasca o pensie ... (vezi toată discuția)