avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rol tutore in vanzarea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rol tutore in vanzarea unui teren

Buna ziua, printr-o sentinta civila, sunt numita tutore al unei persoane majore cu handicap grav(fratele meu). Mama doreste sa vanda un teren (unde sunt mostenitori mama si respectivul frate). Notarul imi solicita o dispozitie prin care primaria autorizeaza vanzarea proprietatii fratelui...??? Ma puteti ajuta? despre ce este vorba? Multumesc!
Buna ziua. Notarul v a indrumat corect. Pentru a putea incheia acte de dispozitie, persoana ocrotita trebuie sa fie reprezentata de tutore sau curator. Dvs, sunteti desemnata tutore, insa aveti nevoie de acordul instantei de tutela pentru intocmirea si semnarea actului. Pentru acest lucru, trebuie sa mergei la autoritatea tutelara din localitatea unde domiciliaza persoana ocrotita, respectiv fratele, iar acestia vor emite o dispozitie prin care va desemneaza pe dvs sa semnati acest act pentru si in numele acestuia. Ulterior, aceasta dispozitie trebuie validata de catre instanta de tutela, respectiv Judecatoria in a carei raza domiciliaza fratele. Va trebui sa formulati o cerere scrisa care sa fie insotita de urmatoarele acte: dispozitia Autoritatii Tutelare, actul dvs de identitate, actul fratelui de identitate, actele medicale care atesta starea acestuia, sentinta prin care ati fost desemnata tutore ( copii xerox) si un cazier judiciar pentru dvs.
De asemenea va trebui sa va prezentati in instanta unde vi se va lua acordul expres de a fi curator si de a semna pentru acesta actul respectiv.
Multumesc!
Buna ziua, dupa ce am rezolvat problema cu dispozitia eliberata de catre primarie, acum, notarul imi mai cere o alta dispozitie prin care sunt autorizata/imputernicita sa gestionez contul fratelui. Mentionez ca are cont in care ii intra indemnizatia lunara de handicap, cardul e la mine, eu l-am gestionat mereu. De asemenea, notarul mi-a mai cerut si aprobarea bancii respective. Ma puteti ajuta cu mai multe detalii? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu 3 persoane implicate, 2 frati si mama cu boala neurodegenerativa catalinBT catalinBT Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca o persoana cu handicap (boala neurodegenerativa) poate sa renunte la mostenire sau sa ia parte la un partaj ... (vezi toată discuția)
Dac proprietara unui apartament este inregistrata cu probleme psihice cum poate sa vanda ap? eu12345 eu12345 Buna ziua, am inteles ca, in acest caz, este nevoie de un tutore. Care sunt demersurile necesare pentru desemnarea unui tutore, ce inseamna tutore? Va ... (vezi toată discuția)
Mostenire catre doi copii dintre care unul cu probleme psihice IonorNovyde IonorNovyde O mama trebuie sa lase mostenire o casa catre doi copii: unul dintre copii are probleme psihice, are pensie de handicap si este in continuare in grija mamei ... (vezi toată discuția)