avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... femei batute de catre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

femei batute de catre soti

Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate cu sutele dar de rusine tote tac si suporta sau nu au bani sa scoata certificat medico legal.De cand suntem in criza mai toata lumea inebuneste.Pana acum nu am vrut sa cred ca banul este totul am crezut ca o casnicie se bazeaza pe respect in primul rand.Am crezut ca tot ce zboara se mananca dar cred ca la 40 ani trebuie sa aterizezi fortat ca sa te trezesti:D Am citit intr-un ziar local ce bine stiu sa ajute fundatiile aceste femei si ce bine sunt aparate de agresiuni cititi presa gratuita de la iasi frumos articol.
Nu are nici o legatura cu criza.
Violenta in familie a fost, este si va fi prezenta....din pacate.

da cred ca nu are legatura cu criza.Dar oameni sau inrait mai tare nu mai exista bun simt ce sa mai vorbim de aplicarea legi. Posibil insa acum sa ma fi trezit eu la realitate.Pacat:sorry:
Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate cu sutele dar de rusine tote tac si suporta sau nu au bani sa scoata certificat medico legal.De cand suntem in criza mai toata lumea inebuneste.Pana acum nu am vrut sa cred ca banul este totul am crezut ca o casnicie se bazeaza pe respect in primul rand



Agresiune a existat , exista , insa , poate fi stopata , daca respectiva persoana poate , are capacitatea sa-i faca fata (psihologic vorbind ) si doreste sa o opreasca .Asa incat , in vederea unei demontari a unui sot care , din varii motive , considera ca asemnea acte fac parte dintr-o viata normala de familie ,aceasta poate fi sanctionat de catre agentii de politie / procruror , sau chiar de catre instanta de judecata.

Infractiunea savarsita ( a carei gravitate e relevata de catre nr. de ingrijiri medicale mentionate in certificatul medico-legal - loviri sau alte violente / vatamare corporala / vatamare corporala grava ) e savarsita in varianta agravata , intrucat partea vatamata a e membru al familie .

Nu intotdeauna asemenea demersuri sunt unele cu o reusita.Asa incat , raporturile de familie trebuie gestionate de catre cei implicati in relatie.Ei trebuie sa stie cum sa solutioneze o probleme a relatiei lor , sa constate care-i sunt valentele , si , in cazul in care, nicidecum nu poate fi rezolvata , solutia radicala- divortul , e de neevitat.

Exista centre al carei obiect de activitate e combaterea violentei domestice , unde femeia abuzata poate cere sprijin .

E important sa se actioneze intr-o anumita directie , o atitudine de acceptare nu rezolva , nicidecum , problema.Succes.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Violenta domestica nu este nici pe departe oproblema datorata crizei. Ar putea insa fi accentuata pe fondul acestei crize financiare, stiut fiind faptul ca multe neintelegeri intre soti se nasc datorita lipsei banilor . Sotul violent poate fi , desigur, pedepsit, insa ,daca el are aceasta manie , violenta, chiar dupa aplicarea unei sanctiuni, mai devreme sau mai tarziu el va proceda la fel. Nu este simplu ca o astfel de persoana sa fie adusa pe calea cea buna, astfel incat, victima, respectiv sotia , nu ar trebui sa tolereze la infinit un asemenea tratament inuman. Exista mujloace prin care ea isi poate redobandi linistea si libertatea .Asa cum ati spus, din nefericire, aceste femei de cele mai multe ori ezita sa isi denunte sotii violenti, sperand ca poate ei se vor indrepta, suportand nejustificat o viata lipsita de liniste si siguranta. Exista fundatii de ajutorarea a victimelor violentei domestice, exista centre de cazare a acestor femei impreuna cu copiii minori, insa, doar putine femei au puterea sa apeleze la ele si sa scape de calvar. Apoi, dupa o perioada, acestea vor parasi aceste centre, existand sansa sa se reintoarca la aceeasi viata, cunosc astfel de cazuri.

Foarte mare dreptate aveti d-na avocat rusinea de scandal grija pentru copii sau mai bine spus multe o facem pentru linistea copilor.Eu am trecut prin multe pentru copii nu am vrut sa aiba soarta mea. Dar sunt vinovata nu trebuia acum ma dau cu capul de pereti .Din cauza certurilor baiatu a picat bacul in vara dar sper sa treca acum si sa ajunga mai departe.Este usor de spus dar greu de facut .Sunt sute de femei in aceasta situatie dar putine au curaj de a incepe un scandal.Acesti oameni violenti pentru a fi crezuti ca sunt nevinovati sunt in stare de orice. E cumplit si umilitor sa traiesti asa mai ales cand esti fara servici fara bani .Dar am citit undeva ca nu conteaza de cate ori cazi conteaza de cate ori te ridici. Putine suntem care la batranete facem acest pas ne complacem in aceasta situatie speram ca va lua sfarsit dar ne amagim singure. avem noroc de tastatura ca ne descarcam sufletul . O zi buna tuturor

Alte discuții în legătură

Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)
Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)