avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... femei batute de catre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

femei batute de catre soti

Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate cu sutele dar de rusine tote tac si suporta sau nu au bani sa scoata certificat medico legal.De cand suntem in criza mai toata lumea inebuneste.Pana acum nu am vrut sa cred ca banul este totul am crezut ca o casnicie se bazeaza pe respect in primul rand.Am crezut ca tot ce zboara se mananca dar cred ca la 40 ani trebuie sa aterizezi fortat ca sa te trezesti:D Am citit intr-un ziar local ce bine stiu sa ajute fundatiile aceste femei si ce bine sunt aparate de agresiuni cititi presa gratuita de la iasi frumos articol.
Depuneti plangerea direct la Parchetul competent.

Domnule Prim Procuror,

Subsemnata.........................,domiciliata................,str......................nr..................,judet.......................,prin prezenta inteleg sa formulez
PLANGERE PENALA
impotriva....................numitului........................pentru savarsirea infractiuniide lovire sau alte violente prev.de art.180 c.pen.

IN FAPT;

Aratati cum s-au pterecut faptele,descriind si situatia dvs,cum si desele repetari ale violentelor.

IN DREPT:
Imi intemeiez plangerea in conformitate cu art.180 c.pen

Semnatura
Data

Anexa cu actele depuse
1.certificat medico-legal seria.......nr...............,eliberat de..........
2.sentinta de divort................
3.alte acte care dovedesc violentele sotului,eventual procese verbale de sanctionare contraventionala a acestuia/.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)
Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)