avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatie consilieri locali
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatie consilieri locali

Buna seara,
Un consilier local face parte dintr-o comisie de specialitate, iar alt consilier local face parte din doua comisii de specialitate.
Interpretarea/punct de vedere legenr. 393/2004, art. 34 "
Art. 34. -
(1) Pentru participarea la lucrările consiliului şi ale comisiilor de specialitate, consilierii au dreptul la o indemnizaţie de şedinţă. Preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene nu li se acordă indemnizaţie de şedinţă.
(2) Indemnizaţia de şedinţă pentru membrii consiliului care participă la şedinţele ordinare ale consiliului şi ale comisiilor de specialitate va fi în cuantum de până la 5% din indemnizaţia lunară a primarului, preşedintelui consiliului judeţean sau primarului general al municipiului Bucureşti, după caz.
(3) Numărul maxim de şedinţe pentru care se poate acorda indemnizaţia, potrivit alin. (2), este de o şedinţă de consiliu şi 1-2 şedinţe de comisii de specialitate pe lună."

Pentru consilierul local cu o comisie de specialitate se plateste sedinta ordinara plus comisia de specialitate (10%), iar pentru consilierul local cu doua comisii de specialitate se plateste sedinta ordinara plus doua comisii de specialitate(15%) ?
Cel mai recent răspuns: vali_stefan , utilizator 15:55, 4 Septembrie 2017
Nu. Maximul indemnizatiei lunare este de "până la 5% din indemnizaţia lunară a primarului", Asadar celui cu o singura comisie i se poate plati 4/5 din 5% iar celui cu doua comisii 5%.
“pânã la” este o prepoziţie care exprimã un raport spaţial indicând limita finală de extindere
Poate fi actualizată indemnizatia consilierilor la nivelul anului 2017? Ultima actualizare a fost facuta in 2010. De atunci salariul primarului a mai crescut. Daca da, cum?
@ Alexandru VIERU

Ati primit raspuns aici :
www.avocatnet.ro/content/for...
O lamurire. Sunt consilier local intr o comuna oarecare,unde se platesc 3 sedinte(una de consiliu si 2 pe comisii), reale, cu proces verbal semnat de toti membrii. In urma unui control efectuat de curtea de conturi ni s-au imputat banii pe cea de a doua si a treia sedinta deoarece pv nu au fost inregistrate la registratura (lucru pe care nu l-a știut nimeni). Ce e de făcut? Menționez ca suma este destul de mare!
Va rog sa precizati din dispozitia intocmita de controlorii Curtii de Conturi articolul de lege in baza caruia s-a stabilit aceasta masura (imputarea sumelor) sau actul normativ care prevede inregistrarea la registratura UAT a acestor pv-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizația aleșilor locali Alexandru VIERU Alexandru VIERU Poate fi actualizată indemnizatia consilierilor la nivelul anului 2017? Ultima actualizare a fost facuta in 2010. De atunci salariul primarului a mai crescut. ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie de ºedinþã pentru consilieri flyanda2001 flyanda2001 Prefectura judetului a acţionat în instanţa un C.L. pentru că a considerat o hotarare ilegală de acordare a indemnizaţiei de şedinţă, pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie consilier local flocanelu flocanelu Conform Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali, art 34 alin (2) arata ca : - * indemnizatia de sedinta pentru membrii consiliului local care participa ... (vezi toată discuția)