avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... continuare activitate dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

continuare activitate dupa pensionare

Bună ziua!
Sunt bugetar contractual în prag de pensionare. Întrunesc condițiile legale de pensionare(vârstă 65 ani, și stagiul complet de cotizare). Dosarul este incă în lucru iar pana la prima plată a pensiei dureaza câteva luni, perioadă în care nu voi putea sa-mi achit obligatiile finaciare(credite, utilități, întreținerea personală). Există o modalitate legală de a-mi păstra locul de muncă până primesc prima pensie?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 20:55, 3 Septembrie 2016
Codul Muncii art 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;


Asadar,legal la data cand ati indeplinit conditiile de pensie contractul dvs de munca trebuia sa inceteze. Postul devine vacant si unitatea il poate scoate la concursin vederea ocuparii.Vaputeti inscrie si participa Daca sunteti declarat admis unitatea va poate reincadra pe postul pe care l-ati avut pe perioada determinata pana la emiterea deciziei de pensionare sau chiar nedeterminata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bugetar mentinut in activitate taptap taptap As vrea sa stiu daca un bugetar poate fi mentinut in activitate, la cerere, dupa implinirea varstei standard de pensionare. (vezi toată discuția)
Contract individual de munca jenicaprod jenicaprod Actualul contract individual de munca, poate cumva sa “curga” in continuare, astfel incat el sa fie valabil si dupa pensionare? Daca da, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)