avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit nepltit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit nepltit

buna ziua,
am si eu o nelamurire,am citit toate articolele legate de creditele neplatite.

vreau sa mentionez ca si eu la randul meu am un credit la una din banci,credit de nevoi personale pe care l-am platit mereu la timp circa 2 ani,dar luna aceasta nu pot sa-l platesc pentru ca nu mai lucrez,iar alta sursa de venit nu am.

stiu in mare unde se poate ajunge, dupa 3 rate preia firma de asigurari dosarul,in functie de bunavointa acelei firme se plateste la ei sau ajunge dosarul la o firma de recuperare..............telefoane,somatii,nota umflata,executor........etc.

vreau sa pun si eu o intrebare si rog pe cineva daca are cunostinta de cauza sa-mi dea un raspuns.

tinand cont ca nu detin nici un bun pe numele meu , iar luna viitoare e posibil sa ma angajez la o alta societate, sunt 90 % sanse in cazul in care nu mai platesc creditul , poate firma de recuperare sa-mi puna poprire pe salariu pana la recuperarea integrala a creditului?

parerea mea e ca nu au aceasta posibilitate , deoarece noua firma nu mi-a eliberat nici o hartie prin care sa-si dea acordul sa pot lua un credit ca angajat al lor si nici sa-si asume responsabilitatea ajutorarii bancii sau firmei de recuperare in cazul in care eu nu mai platesc.

mentionez ca e doar o supozitie, momentan nu pot plati din lipsa fondurilor si nu e rea intentie dar vad o gramada de pareri prin care se zice in mod cert ca pot veni cu poprire cand ai un venit.

parerea mea e ca pot veni la firma la care lucrai cand ai luat creditul,pentru ca ei in cunostinta de cauza ti-au eliberat adeverinta de salar..............noua firma nu are nici un drept sa-ti opreasca din salar si nici executorul nu are aceasta putere.

e parerea mea,

sau gresesc?

multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Laurentiu Bugeac , Avocat 19:37, 25 August 2009
In eventualitatea in care se afla noul dumneavoastra loc de munca, firma de recuperari poate obtine poprirea din salariu fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire venit salarial memesab19 memesab19 Am primit informare atat de la banca cat si de societatea unde lucrez ca s-a infiintat poprire asupra venitului net lunar. Intrebarea mea este foarte simpla : ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar duncan duncan Acum doi ani am luat un credit ipotecar impreuna cu prietena mea ca si codebitor. Dupa un timp ne-am si casatorit.La aproape un an am divortat ea renuntand la ... (vezi toată discuția)