avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de arenda

Buna ziua
Eu am mostenit un teren (am certificatul de mostenitor), pe care bunica il avea dat in arenda de mai multi ani. Ultima prelungire a contractului s-a facut in 2013 de catre bunica pe 10 ani. Mostenitorii sunt obligati sa continue acest contract asa cum a fost semnat de bunica? Vreau sa mai imbunatatesc termenii contractului. N-ar trebui sa figurez eu pe contract?
Pana acum terenul figura tot pe raza aceleiasi localitati. Am fost la fata locului si am constatat ca o parte din teren este pe raza altei localitati si va trebui sa depunem contractul de arenda in ambele localitati. Deci avand in vedere cele de mai sus pot cere modificarea contractului? Sau se poate face un act aditional cu modificarile necesare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:50, 5 Septembrie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa cititi contractul de arenda si sa vedeti modalitatile de reziliere, inclusiv in cazul decesului vechiului proprietar.
Veti urma acele articole.
In caz ca nu exista asemenea prevederi, atunci notificati-l pe arendas si solicitati ori rezilierea ori renegocierea acordandu-i timp sa-si ridice recoltele existente pe teren.
Cititi art. 1836 si celelalte C.Civ.
@dodo2009, nu puteti sa notificati arendasul cu nimic in sensul denuntarii contractului de arendare pana in 2023. Trebuie sa respectati termenul.

Legiuitorul protejeaza arendasul, asa cum este si normal.

Atentie insa, daca vreti sa reziliati contractul de arendare, si terenul are destinatie agricola, notificarea trebuie facuta, in scris, cu un an inaintea termenului de expirare a contractului de arendare, adica in 2022.
(in cazul terenurilor cu destinatie agricola termenul de preaviz este de un an)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare marytopi marytopi cum se poate rezilia un contract de arendare? (vezi toată discuția)