avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Pensionare refuzata din cauza medierii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Pensionare refuzata din cauza medierii


Buna seara,
Am obtinut in instanta prin medierea partilor, grupa 1 de munca, dar casa de pensii nu vrea sa recunoasca hotararile definitive obtinute prin acord de mediere. Am adeverinta de la angajator, dar casa de pensii cere si hotararea judecatoreasca pe care o refuza ca este prin mediere. Medierea a fost consfintita in instanta cu titlu executoriu. Ce pot face? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dodo2009 , utilizator 15:33, 6 Septembrie 2016
Din pacate fac asa ca sa va puna bete in roate.
Trebuie analizat daca hotararea le este opozabila.
Mie imi pare la o prima vedere ca le-ar fi opozabila in sensul ca ar trebui sa o respecte.
Adresati cerere in scris si sa va raspunda in scris.

Am avut si eu un caz cu ei si s-au suparat ca nu au inteles cum au pierdut procesul desi mie imi parea normal si corect sa fie castigat.Ei sunt si specializati pe aceste procese...
Au facut multe mizerii la client...pana sa recunoasca hotararea instantei...care era pronuntata chiar impotriva lor...ca au fost parte in proces...



Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Deci ma sfatuiti sa fac o cerere ca sa obtin un raspuns scris si apoi pot sa dau casa in judecata ca nu ia in considerare adeverinta obtinuta in instanta prin mediere. In cerere solicit sa-mi spuna daca adeverinta de la angajator este buna. Atasez copia adeverintei si a hotararii judecatoresti? Casa sustine ca hotararea nu-i obliga pe ei sa o puna in aplicare. Credeti ca am sanse de reusita daca dau casa de pensii in judecata? Multumesc.
La o prima vedere pare ca ar trebui sa va ia în seama hotărârea.

Cazurile însă se studiază cu actele în fata și asa se cauta variantele juridice.Tot asa se judeca și procesele.
Faceți cererea și vedeți ce va răspund.
Apoi acționați în consecință.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare recalculare pensie pentru venituri in acord global, refuz emitere adeverinta morarugeo morarugeo Buna ziua , Problema pe care o pun este refuzul angajatorului de a elibera adeverina pentru veniturile in acord global pentru care s-a platit CAS-ul ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta dodo2009 dodo2009 Am adeverinta pt. gr.1 de munca pentru 6 ani, care imi da dreptul sa ies cu 3 ani mai devreme la pensie, adica in mai 2016. 1. Daca depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta refuzata dodo2009 dodo2009 Buna seara, Am obtinut in instanta prin medierea partilor, grupa 1 de munca, dar casa de pensii nu vrea sa recunoasca hotararile definitive obtinute prin ... (vezi toată discuția)