avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare suma platita abuziv unei institutii?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare suma platita abuziv unei institutii?

Buna ziua,

Daca un pensionar plateste (pentru a nu fi dat in judecata) o suma, in baza unei notificari de instiintare cum ca ar fi beneficiat necuvenit de programul de reducere retete compensate, isi va putea recupera suma (prin plangere in instanta) ulterior, cand se va dovedi, in alte cazuri similare judecate, ca plata a fost solicitata abuziv (pe motiv de discriminare, dpdv legal)?
(Mentionez ca exista asemenea caz similar, in proces, in favoarea pensionarului, insa se asteapta si hotararea definitiva...)

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:29, 7 Septembrie 2016
Dacă e o plată nedatorată, cel care plăteşte are dreptul la restituire.
In cazul in care puteti dovedi situaita la care faceti referire puteti formula actiune in restituire ptr.plata nedatorata conf.art.1.341-1.344 NCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere cheltuieli de executare ContSters257745 ContSters257745 In cadrul unei contestatii la executare, instanta a injumatatit onorariul si cheltuielile de executare incasate de executor de la debitor, asa cum legal are ... (vezi toată discuția)
Restituire plata facuta in plus camelianegru camelianegru Buna ziua, Ma puteti ajuta cu cadrul legal la incasarea sumelor platite in plus la furnizor? Concret, am platit in plus la furnizor o suma. Acum as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii dati cu imprumut andra2011 andra2011 Am imprumutat acum 1 an, o suma de bani ( 1000 euro ) unei colege. O cunosteam de putina vreme, ne-am cunoscut in Elvetia si am lucrat o perioada impreuna. ... (vezi toată discuția)