avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Luare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Luare permis auto

Buna ziua,

Azi mi-a fost luat permisul, am primit si o amenda.
Am blocat pe un sofer si in spate era si politia, l-a luat martor pe Dn-ul pe care la-m blocat si mi-a fost luat permisul. Nu era cazul de luat permis, insa asa s-a intamplat.
Credeti ca in acest caz am sanse sa castig cazul, daca fac contestatie, sau nu....intrucat l-a luat martor pe acel Domn din trafic.

Tristetea mea este ca abia acum mi-am luat o autorizatie de taxi si mi s-a intamplata asta(nu mai am loc de munca), fara permis nu am bani sa-mi intretin familia....pana acum nu am avut astfel de cazuri si nici amenzi de 2 ani incoace.
Astept parerea voastra.(Nu am tinut gura cu polististul ca nu aveai cu cine discuta). Consider ca erau la vanatoare si am picat eu in fata lor:(
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
flay, utilizator
Cel mai recent răspuns: virginicadoinaoprea , utilizator 10:42, 15 Septembrie 2016
Daca zici ca nu trebuia sa retina permisul, aveti sanse .
Dar in art 100 alin 3 lit c oug 195/2002, se arata ca se va suspenda dr de concducere pe 30 de zile daca nu se acorda prioritate de trecere vehiculelor ce au acest drept
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2016
Marian Bucur, Avocat
av_stagiar2014 a scris:

Daca zici ca nu trebuia sa retina permisul, aveti sanse .
Dar in art 100 alin 3 lit c oug 195/2002, se arata ca se va suspenda dr de concducere pe 30 de zile daca nu se acorda prioritate de trecere vehiculelor ce au acest drept


Cu toata stima, dar parerea mea este diferita.
Pentru ca sa se puna problema neacordarii prioritatii de trecere este necesar ca vehiculele sa fie in miscare. Din mesaj am inteles ca a fost blocat un autovehicul care stationa.
Ce articol din Codul rutier este trecut in procesul verbal de contraventie ca fiind nerespectat?

ing. Ioan Ciobanu
Bun, am înțeles, păi și cum vine asta- am blocat un șofer și în spate era Poliția?
Nu cred ca erau la vanatoare si dumneata nu esti o victima, ci un agresor. Cu ce drept ati blocat acel sofer?
Dupa ce v-au luat permisul, sper ca nu veti mai agresa pe nimeni in trafic in felul acesta! Oricum, daca acum l-ati blocat, data viitoare cand te va mai "ïncurca"cineva in trafic ce-ai sa faci, ai sa scoti pistolul? :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru suspendarea permisului pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni naepot naepot Mi-a fost suspendat permisul pentru neacordare de prioritate la trecere de pietoni.Am mentionat in PV ca nu am observat persoana care se angajase pe trecere ... (vezi toată discuția)
Oprirea autovehicului dupa trecerea de pietoni pentru debarcarea unei persoane SorinST SorinST Buna ziua, As dori sa stiu daca oprirea autovehicului dupa 1m de trecerea de pietoni, care si coincide si cu statia de autobus atat timp cat am lasat o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vatamare corporala despagubiri gnraloo gnraloo Buna ziua! Vineri seara am suferit un accident in timp ce ma deplasam cu motocicleta pe un drum cu prioritate. La o intersectie aflata in curba,de pe o strada ... (vezi toată discuția)