Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt gravida si beneficiez de somaj

Buna ziua,

O intrebare as avea si eu.
Postul pe care il ocupam a fost desfiintat si bineinteles ca mi-am bagat somajul, problema este ca la un interval de o saptamana am aflat ca sunt gravida.
Mentionez ca la fostul loc de munca am o vechime de 6 luni cu un salariu de 935 lei net si acum beneficiez de somaj 9 luni cu o suma de 430 lei.
Care sunt obligatiile mele acum fata de ANOFM? Trebuie sa duc dovada ca sunt gravida dar primesc in continuare 430 lei timp de 9 luni?
Care sunt demersurile ce trebuie sa le fac pentru a beneficia de CCC?
Si cum se calculeaza indemnizatia raportata la banutii pe care ii iau.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 13 Septembrie 2016
Va redau din mesajul colegului nostru :

tudorvaleriu a scris:

.......
B) - Va inregistrati la Agentia de Somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia, in continuare, deconcediu de maternitate si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

4. Lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC o procurati de la Primaria de sector unde veti depune actele apoi.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii si depunere de dosar Geagu Oana Geagu Oana Am un SRL ,am angajat o persoana peste 58 ani si urmeaza sa angajez un somer de 9 luni(vechime somaj) ce trebuie sa fac ca sa beneficiez de reducerea sau ... (vezi toată discuția)
Cat este somajul lungu_iulia lungu_iulia Cum se calculeaza somajul? Ce procent din salariu se calculeaza? Este in functie de venit? (vezi toată discuția)
Somaj/indemnizatie crestere copil mariamaria1982 mariamaria1982 Buna ziua, am rugamintea de a imi raspunde la cateva intrebari. Din 5,04,2016 lucrez la o firma.In sept 2016 am aflat ca sunt insarcinata.La 9 sapt am ... (vezi toată discuția)