avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie taiata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie taiata?


Buna seara,
Este adevarat ca in cazul in care am un copil cu handicap grav, si vreau sa beneficiez de dreptul la program redus de lucru,de la 8 la 4 ore,pierd indemnizatia de insotitor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:06, 19 Septembrie 2016
Art. 12 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevedea la litera c) dreptul parintelui la program redus de lucru, a fost abrogat de OUG nr. 124/2011..
Nu cunosc alta prevedere legala pentru acest program redus de lucru, ca urmare nu aveti de ce sa pierdeti indemnizatia de insotitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program redus la 4 ore pentru persoana care ingrijeste un copil cu handicap grav MariaMartiniuc MariaMartiniuc Buna ziua! In Legea nr.448/2008, art. 12, pct.d) se spune ca ”Persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Protectia copiilor cu handicap claus2013 claus2013 sunt functionar public cu statut special (in administratia nationala a penitenciarelor) am in intretinere un copil cu handicap grav nascut la data de 17 11 ... (vezi toată discuția)
Ccc daca sunt persoana incadrata in grad de handicap? aselajusto aselajusto buna , cumnata mea are diabet de 17 ani si beneficiaza de pensie de handicap de gradul 2 , ar dori sa faca un copil si vrea sa stie daca ea va primi cele ... (vezi toată discuția)