avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii!

Buna ziua! As vrea sa stiu ce se intampla daca m-am hotarat sa nu mai platesc fondul de reparatii. Platesc un fod in valoare de 30 lei de mai bine de un an jumate.Am inteles ca este pe o perioada nedeterminata.Cei din asociatie se folosesc de acesti bani asa cum vor ei. Au pus camere de supraveghere, desi nu toata lumea a fost de acord cu asta, si ne-au mintit cand am intrebat daca din acesti bani se vor pune camerele, au facut o ghena in care poti intra doar cu cartela..(.daca ai nevoie de 2 cartele, trebuie sa platesti in plus, inca 8 lei). Nu am fost inttrebati daca ne dorim asa ceva, tinand cont ca a fost facuta din banii nostri. Au cumparat niste pomi fara sa ne anunte daca vrem asa ceva, ne-au anuntat seara ca i-au cumparat. Au promis ca vor face multe alte chestii utile cu acei bani si nu au facut-o. Avand banii deja stransi, i-au cam aruncat pe fereastra. eu am zis ca nu mai dau nici un ban(si nu sunt singura). Atunci cand vor sa faca ceva, sa ne anunte si pe noi inainte, sa stiu si eu pentru ce platesc, si sa se stranga atunci.Din cate am inteles, acum suntem pe minus. In conditiile in care s-au strans de un an jumate 275 mil. Au dreptul sa-mi opreasca apa asa cum ameninta, atat timp cat eu sunt cu intretinerea la zi, fondul de rulment achitat? Practic nu am nici o datorie. Dar vreau sa decid eu ce fac cu banii mei, nu ei.Nu este nici o suma mai mica. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
elizaandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 08:21, 3 Octombrie 2016
Nu este bine sa va asumati responsabilitatea sa nu achitati sumele dispuse de reprezentantii asociatiei de proprietari,deoarece generati disensiuni,inlesniti asociatiei de proprietari sa aplice disp art 49 L nr 230/2007,respectiv aplicarea de penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta
dar este normal ce fac ei? Am mai auzit si eu de fond de reparatii dar nu atat de mare si nu pe o perioada atat de lunga. Nici nu stim pana cand trebuie sa dam acesti bani. iar fondul de reparatii stiam ca se strange pentru anumite reparatii, sau in caz de vreo urgenta...sa ai banii in cont. dar ei au intrecut orice masura. chiar nu putem face nimic?
Din fondul de reparatii se fac si modernizari ale blocului, amenajari diverse, asa cum le-ati descris dv.
Gestionarea acestui fond se face de catre comitetul executiv, ca de aceea l-ati ales, sa va conduca asociatia si sa faca lucrari necesare, de reparatii, de intretinere, de modernizare, de amenajare.

Daca pentru fiecare lucrare s-ar intreba proprietarii daca doresc sa se faca, fiti sigura ca nu s-ar face nimic in blocul dv, cu sau fara fond de reparatii, pentru ca fiecare om are pareri proprii si rareori se ajunge la un consens general.

Pe de alta parte, fondul de reparatii poate fi strans si pe perioada nederminata, astfel incat sa existe bani pentru orice lucrare, altfel, daca n-ar exista bani in acest fond, cheltuielile pentru aceste lucrari vi le-ar pune pe lista de intretinere.

Daca va deranjeaza ca se fac aceste lucrari, vorbiti si cu vecinii dv. proprietari si vedeti daca strangeti o masa critica care sa conteste cu folos lucrarile pe care conducerea asociatiei le face sau schimbati conducerea asociatiei.
atata timp cat vi se pot justifica toti banii...cei cheltuiti si cei ramasi pe care-i puteti vedea ( fie in asociatie fie depusi undeva ( cu acte pe care sa vi le arate ) nu aveti de ce sa va impacientati. Astfel vi se demonstreaza ca nu s-au bagat banii in buzunarul cuiva sau sa fi disparut cineva cu ei. Solicitati eventual sa vi se prezinte situatia asociatiei.Despre fapul ca nu stiu ce lucru/lucrare s-a facut cu banii d-vs. fara sa vi se ceara acordul, asa cum a mai scris si elga50 ganditi-va ca daca doar un locatar din toti nu este de acord inseamna sa nu se mai faca lucrul/lucrarea respectiva, si astfel nu s-ar mai face nimic pentru ca mereu exista cineva care spune nu pentru problema respectiva. Incercati la adunarile generale sau sedintele pe care le aveti cu locatarii sa stabiliti de comun acord ce lucrari si/sau achizitii sunt necesare si prioritare si aprobati lista respectiva, dupa care urmariti ducerea la indeplinire a celor stabilite.
Incercati sa determinati acumularea unei sume pe un anumit plafon maxim. O data depasit acest plafon se reduce suma sau, de exemplu, pe perioada iernii nu se mai plateste la acest fond. Sau, solicitati in sedinta de asociatie sa se diminueze suma lunara.
Pomii nu cred ca fac parte din modernizari pentru imobil. Determinati care este supafata reala proprie a imobilului de jur imprejur, s-ar putea sa fie depasita zona, deci s-a plantat pe zona primariei.
Orice amenintare incercati sa fie facuta de fata cu martori.
Oricum nu au cum sa va opreasca utilitatile atata vreme cat le aveti achitate.
Daca aveti anumite nemultumiri puteti sa le adresati asociatiei in scris, raspunsul lor trebuie sa va vina in limita legala, 30 zile.
Daca se depasesc limitele oricarui bun simt sau cele legale puteti sa va adresati la compatrimentul specializat pentru asociatii de locatari din primaria de care apartineti.

Alte discuții în legătură

Penalizari fond reparatii asociatie de proprietari rocky rocky Buna ziua, exista lege (si daca da, care este) care stipuleaza ca se pot aplica penalizari pentru neplata fondului de reparatii? Stiu ca este obligatoriu dar, ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. S-a stabilit in adunarea generala strangerea unui fond de reparatii repartizat pe 6 luni de intretinere. Cand fac reparatii, iau din banii stransi ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprieteri petre_marian petre_marian buna ziua.Suntem o asociatie de proprietari mica care vrem sa reparam acoperisul ma rog numai o parte mai ales cei care stau la ultimul etaj si au probleme cu ... (vezi toată discuția)