avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de reparatii!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de reparatii!

Buna ziua! As vrea sa stiu ce se intampla daca m-am hotarat sa nu mai platesc fondul de reparatii. Platesc un fod in valoare de 30 lei de mai bine de un an jumate.Am inteles ca este pe o perioada nedeterminata.Cei din asociatie se folosesc de acesti bani asa cum vor ei. Au pus camere de supraveghere, desi nu toata lumea a fost de acord cu asta, si ne-au mintit cand am intrebat daca din acesti bani se vor pune camerele, au facut o ghena in care poti intra doar cu cartela..(.daca ai nevoie de 2 cartele, trebuie sa platesti in plus, inca 8 lei). Nu am fost inttrebati daca ne dorim asa ceva, tinand cont ca a fost facuta din banii nostri. Au cumparat niste pomi fara sa ne anunte daca vrem asa ceva, ne-au anuntat seara ca i-au cumparat. Au promis ca vor face multe alte chestii utile cu acei bani si nu au facut-o. Avand banii deja stransi, i-au cam aruncat pe fereastra. eu am zis ca nu mai dau nici un ban(si nu sunt singura). Atunci cand vor sa faca ceva, sa ne anunte si pe noi inainte, sa stiu si eu pentru ce platesc, si sa se stranga atunci.Din cate am inteles, acum suntem pe minus. In conditiile in care s-au strans de un an jumate 275 mil. Au dreptul sa-mi opreasca apa asa cum ameninta, atat timp cat eu sunt cu intretinerea la zi, fondul de rulment achitat? Practic nu am nici o datorie. Dar vreau sa decid eu ce fac cu banii mei, nu ei.Nu este nici o suma mai mica. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
elizaandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 08:21, 3 Octombrie 2016
Mult stimata doamna in primul rand fondul de reparatii este pe perioada nedeterminata acesta ca sa se poata incasa este prevazut in statutul asociatiei de proprietari din care dv. faceti parte sau nu si daca nu faceti parte ca membru al asociatiei nu puteti avea nici un cuvant de spus daca faceti parte ati votat statutul la infiintarea asociatiei de proprietari si sunteti obligata sa il platiti toate listele de intretinere sunt semnate de reprezentantii legali ai asociatiei retribuiti sa faca aceste lucruri adica verificare si gospodarire pe scurt,dupa cum ne descrieti faptele acestia va conunica efectuarea lucrarilor de gospodarire si ce fac dansi va ajuta sa nu traiti ca in lumea a treia si partile comune sunt tot proprietatea dv a tuturor ce ati dori sa iesiti dintr-o casa curata si frumoasa intr-o hazna veche si urat mirositoare?degradata si cu tencuiala cazuta usi stricate si geamuri sparte?Cuantumul cotei lunare a fost aprobat de comitetul executiv pe o perioada pana cand se vor termina toate necesitatile de renovare cu fondul de reparatii se executa mai tot ex;desfundari si reparatii coloane de presiune sau evacuare pe parti comune terase,subsoluri sau pe proprietati coloanele pe verticala deratizari schimarea utilajelor cu care a fost dotat blocul ,lifturi centrale termice unde este cazul fatadele gradinile etc exzact ca intr-o curte de oameni gospodari bine ca o fac dupa ce ne-ati descris dv.dumnealor pot justifica ce fac cu banii dar ce credeti sunt asociatii care strang de ani de zile si blocurile sunt ca in evul mediu strang sa fie acolo sa stiti ca de multe ori nu ajung deoarece pretul lucrarilor solicitate de firme sau meseriasi autorizati sunt privite ca lucrari pe termen lung si pentru multe persoane si sunt taxate ca atare de acestia ,
Intr-o AG a fost stabilit un cuantum pentru acest fond de reparatii. Un membru al CEx nu mai doreste sa plateasca acest fond, dintr-un motiv stiut numai de dumnealui. A cerut chiar explicatii scrise referitoare la reparatiile facute in bloc, desi dumnealui le-a aprobat in CEx. Neplata mai multor luni duce la acumulari de restante. Poate presedintele sa-l notifice cu privire la aceste restante, iar dumnealui sa spuna ca acest fond nu poate fi penalizat?
Sigur ca presedintele poate sa-l notifice dar poate mai scurt este sa discutati cu acest proprieatr chira in sedinta lunara a comitetului executiv fiind membru al comitetului asa cum ati spus.
Pana atunci afisati pe lista de plata luna de luna restanta pe care o area omul la fondul de reparatii.
Cu privire la penalizari, sigur ca puteti aplica penalizari, dar asa cum ati prevazut in "sistemul propriu de penalizari" pe care l-ati adopatat in comitetul executiv si valabil pentru toti restantierii. In acest sistem de penalizari aveti stabilite datele, termenele dupa care se penalizeaza restantele, categoriile de restante ce se penalizeaza (intretinere, repartii, fonduri, chirii...), procentul de penalizar s.a.m.d.
Ce prevede sistemul dumneavoastra de penalizari cu privire la restantele la reparatii si la fonduri? Legea va permite sa aplicati penalizari la orice fel de debite, cu conditia sa precizati asta in sistemul de penalizari.
din cele enumerate vad ca s-au facut multe lucruri utile: felicitari celor care conduc blocul.
Nu va opuneti cresterii gradului de civilizatie la bloc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari fond reparatii asociatie de proprietari rocky rocky Buna ziua, exista lege (si daca da, care este) care stipuleaza ca se pot aplica penalizari pentru neplata fondului de reparatii? Stiu ca este obligatoriu dar, ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. S-a stabilit in adunarea generala strangerea unui fond de reparatii repartizat pe 6 luni de intretinere. Cand fac reparatii, iau din banii stransi ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprieteri petre_marian petre_marian buna ziua.Suntem o asociatie de proprietari mica care vrem sa reparam acoperisul ma rog numai o parte mai ales cei care stau la ultimul etaj si au probleme cu ... (vezi toată discuția)