avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent

buna ziua.parintii mei sant divortati din anul 2006,din care tatal meu era uzu fruct.spun ca era de oarece a decedat luna aceasta pe 12.dupa cate stiu odata cu decesul uzului fruct cad si drepturile lui.santem doi copii majori la parinti,eu fiind fica locuiam cu parintii,acum ca tatal meu nu mai este locuiesc doar cu mama in apartament.intrebarea mea este daca mama nu mai vrea sa locuim impreuna in acest apartament ma poate da afara?noi copiii nu avem nici un drept de a locui cu ea daca ea nu vrea?(nu ma intereseaza alte drepturi de cat sa stiu daca prin lege ne poate da afara sau putem ramine in apartament).va multumesc
Cel mai recent răspuns: covadonga , utilizator 16:15, 25 August 2009
Daca mama dvs. este "uzufructuara" sau unic proprietar asupra imobilului aflat in discutie, daca doreste, poate sa va dea afara.
Daca drepturile tatalui s-au stins( inteleg ca avea un drept de uzufruct viager), si deci nu il puteti mosteni, teoretic, mama v-ar putea avacua, fiind unic proprietar si i ntrucat sunteti persoane majore.
Tatal fiind doar un beneficiar al dreptului sau de uzufruct, inseamna ca mama d-voastra este unic proprietar asupra imobilului.
In consecinta daca doreste va poate impune evacuarea locuintei.
va multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elmona elmona Buna ziua, Sunt intr-o foarte dificila situatie, care succint se prezinta asa: Sunt nudul proprietar al unui imobil unde si locuiesc de fapt (am carte de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager 50 stela 50 stela va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in privinta uzufructului viager,eu detin uzu viager al unui ap.propietar fiind fica mea,as dori sa aflu ce drepturi am eu ... (vezi toată discuția)