avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum cotest un PV intocmit in urma unui accident cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum cotest un PV intocmit in urma unui accident cu victime?

Buna ziua,
in luna ianuarie 2009 am fost implicata intr-un accident "soldat cu victime".
Initial i-a fost luat permisul celuilalt sofer, apoi el a primit permisul inapoi si mi-a fost retinut mie permisul.
Mi-a fost luat permisul pentru ca s-a considerat nu am acordat prioritate. Dupa 7 luni, adica abia acum 2 zile a venit rezolutia de la procuratura, pentru ca s-a considerat ca exista victime, pasagerul din celalalt autoturism avand o mana scrantita. Prin rezolutie s-a decis neinceperea urmaririi penale.
Am inteles ca urmeaza sa ma prezint la politie pentru ridicarea procesului verbal pe care intentionez sa il contest.
Va rog sa imi spuneti in cazul in care exista acea rezolutie de la procuratura schimba cu ceva situatia? Trebuie sa fac altceva sau este suficient sa fac contestatie la judecatorie contra procesului verbal intocmit?
Exista undeva vreun model pentru aceste contestatii?
Ce se intampla mai departe? Se va cere expertiza? Cine o cere?

Va multumesc.
Denisa
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:23, 28 August 2009
Daca procurorul nu a stabilit ca fapta reprezinta o contraventie, in cadrul plangerii contraventionale puteti invoca prescriptia dreptului de a aplica sanctiunea amenzii contraventionale. Nu trebuie sa le faceti viata usoara politistilor, nu va deplasati sa primiti procesul verbal de contraventie, nu semnati de primire actul de constatare si sanctionare a unei contraventii. Vor incerca sa il trimita prin posta, recomandat. Sa nu il ridicati de la posta.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
Gabriel Stelea, Avocat
Prin rezolutia prin care s-a dispus NUP este inlaturata raspunderea penala, dar ramane cea contraventionala (daca exista).
Anularea procesului verbal de contraventie se poate face numai printr-o actiune in instanta. In aparare trebuie sa aduceti probe. Expunerea cazului este prea vaga pentru ca sa-mi formulez o opinie in legatura cu sansele de izbanda.
Succes-uri!!!
Va multumesc pentru raspunsuri.
In rezolutie scrie asa: "... Confirm propunerea organelor de cercetare penala de a nu se incepe urmarirea penala sub aspectul savarsirii infrcatiunii de vatamare corporala din culpa..."
Este clar ca ei considera ca exista contraventie daca din ianuarie sunt fara permis si infiecare luna am prelungit dovada de circulatie cu cate 30 zile.
Vreau sa intru in posesia procesului verbal pentru a-l contesta si pentru a-mi recupera permisul, cel putin deocamdata. Altfel sunt fara permis si nu mai am nici dovada.
Vroiam sa stiu ce fac dupa asta. Nu cred ca daca il semnez sau nu are vreo relevanta.
Ce ma sfatuiti?
Cat despre expunerea cazului nu am vrut sa il supun atentiei pentru ca doream parerea dvs juridica si nu daca am sau nu sanse. Va fi nevoie de expertiza probabil.
O sa incerc sa vi-l expun daca este nevoie, dar este destul de complicat.

Va multumesc.
E bine sa prezentati cazul dvs. direct unui avocat specializat pe astfel de cazuri, in vederea obtinerii permisului de conducere. Dar, daca procedura e mult prea costisitoare, puteti sa acceptati contraventia aplicata. Depinde de modul in care priviti dvs. acest caz. Daca intr-adevar, nu ati acordat prioritate si nu aveti probe sa combateti aceasta constatare a politiei, nu are rost sa cheltuiti banii.
Cat priveste vatamarea celuilalt participant la trafic, poate fi vorba doar de o renuntare a acestuia in ceea ce priveste eventualele pretentii pe care le-ar fi putut pretinde de la dvs.
Am fost lovita din spate si nu consider ca mai aveam ce face. Personal consider ca nu a fost vina mea. Dealtfel si politistul i-a luat permisul celuilalt sofer dupa care "s-a razgandit". Se pare ca a contat foarte mult ca aveam Casco, iar celalalt nu. Si mai eram si femeie.
Sunt in stadiul in care am primit NUP. Ce trebuie sa fac mai departe, avand in vedere ca doresc sa contest si sa imi recuperez permisul in acest timp.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Recalcularea alcolemiei sacagiudan sacagiudan va doresc o zi buna .Am si eu o intrebare am fost inplicat intrun accident fara victime accidentul nu a fost provocat de mine dar in schimb eu am avut ceva ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)
Dovada circulatie - dosar plecat la parchet constantin2408 constantin2408 buna seara, sunt invinuit intr-un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul conf.art.86 alin.2 (fapta petrecuta pe ... (vezi toată discuția)