avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenințări, urmărire și loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenințări, urmărire și loviri

Bună ziua!
In urma cu 4-5 luni, un baiat s-a luat de prietena mea pe strada. EI nu se cunosteau persoanal, nu avusera nicio legatura. Baiatul respectiv se afla impreuna cu alte persoane pe strada si a inceput sa o injure pe prietena mea si sa o injoseasca. Aceasta l-a recunoscut dupa ca fiind un baiat dintr-un sat vecin cu al meu. Cand m-am intalnit cu acest baiat l-am intrebat ce a avut cu prietena mea si i-am spus sa nu se mai lege de ea. De atunci totul bine si frumos. Tin sa mentionez ca nu l-am lovit deloc.
Acum cateva zile, ma aflam la o ruda de a mea in vizita. Tatal baiatului, aflat in stare de ebrietate,a trecut pe drum si m-a intrebat de ce l-am batut pe fiul lui. I-am explicat frumos ce s-a intamplat, iar omul parea chiar calm. A intrat in curte sa discutam mai multe( nu am spus nu, nu anticipam ce se va intampla). Am mai stat putin de vorba, am dat mana si m-am intors sa plec. In acel moment el a profitat de neatentia mea si a incercat sa ma loveasca cu pumnul in gura. Am pus mana la timp, deci nu m-a lovit, insa mi-a spart telefonul. M-am intors, l-am lovit si eu si l-am scos din curte.A inceput sa ne ameninte pe amandoi( pe mine si pe ruda mea) ca ne va taia capul, ne va omori, ne taie calea cu masina, nu mai iesim din curte, ne asteapta dupa serviciu sa ne bata si multe altfel de amenintari. S-au adunat mai multi vecini, care au inceput sa ma jigneasca si sa ma ameninte si ei. Barbatul in stare de ebrietate a venit si m-a lovit cu palma peste fata, de data aceasta nu am mai reactionat. Martor a fost doar ruda mea, celelalte persoane venind abia dupa ce individul a inceput sa tipe si sa ne ameninte.
A doua zi dimineata, barbatul de data aceasta nefiind baut, a venit la poarta rudei mele, in curtea caruia ma aflam, si a inceput din nou sa ne ameninte impreuna cu o alta persoana. Amenintari cu moartea si multe altele.
Ieri, o masina m-a urmarit o parte din zi. Doi indivizi dadeau tarcoale masinii, unul dintre ei spunandu-i celuilat ca masina imi apartine si inca cateva lucruri pe care nu le-am putut auzi. Nu si-a dat seama ca stiam ca sunt urmarit. Acum, si mie si rudei mele ne este frica pentru siguranta noastra fiindca s-a ajuns prea departe. Credeți că rezolv ceva la Poliție dacă am un martor, ruda mea..și telefonul spart în urma conflictului?
Se va lua în considerare ce vor spune ceilați oameni, care defapt eu ajuns acolo abia cand individul a inceput sa ne ameninte?
Voi fi considerat vinovat, chiar daca el a incercat sa ma loveasca primul si a continuat cu amenintari cu moartea?
Cum ar trebui sa procedez? Nu am pretentia la daune sau ceva de genul acesta, ci doar sa ma aflu in siguranta si eu si ruda mea.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:43, 5 Octombrie 2016
Ar trebui sa depuneti o plangere la politie. Mergeti insotit si de martor ( ruda ) si spuneti tot ce s-a intamplat. Politia este obligata sa cerceteze. Sa specificati si de faptul ca ati fost urmarit. In eventualitatea in care va permiteti ar fi bine sa mergeti insotit de un avocat. Acesta va sti cum sa puna problema si sunt sanse mult mai mari sa se rezolve situatia cu rapiditate si favorabil pt dvs.
Vă mulțumesc pentru răspuns! Voi merge la Poliție, însă mi-e teamă să nu fiu eu acuzat că l-am lovit și ca nu cumva vecinii să depună mărturie mincinoasă împotriva mea, chiar dacă ei nu au fost acolo de la început.
Ce ar putea păți cel care a încercat să mă lovească și m-a amenințat?
Dacă martorii nu au fost de fata nu pot declara ca au văzut.

E posibil sa nu pățiți nimic sub aspect penal.

Mergeți la politie și dați declarație.

Nici persoana cealaltă nu cred ca va păți ceva sub aspect penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict soldat cu rani minore beaganea beaganea Buna ziua, As avea nevoie de o indrumare legala pentru fratele meu in varsta de 20 de ani care a participat activ la un conflict. Las mai jos povestea ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu marius.suceava marius.suceava Buna ziua am si eu o intrebare daca la cazul plangere penala violre de domiciliu si violenta fara martori si este la prima abatere ce consecinte se aplica ? ... (vezi toată discuția)
Unde se încadrează? ContSters475256 ContSters475256 Acum câteva seri, eram la poarta vecinului meu si stăteam liniștiți de vorba. In acest timp un alt vecin ,care consumase băuturi alcoolice, iese din ... (vezi toată discuția)