avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incheiere acte in numele societatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incheiere acte in numele societatii

Spuneti-mi, va rog, daca:

1. inainte de infiintarea societatii, actele (in cauza fiind vorba de un contract de inchiriere) pot fi semnate si de catre unul dintre asociati sau numai de catre persoana care va fi trecuta ca administrator in actul constitutiv?
2. dupa infiintarea societatii, actele (in cauza fiind vorba de un contract de inchiriere) pot fi semnate si de catre unul dintre asociati sau de catre o persoana mandatata de catre administrator? In acest din urma caz, administratorul poate imputernici o alta persoana numai daca aceasta facultate i-a fost acordata prin actul constitutiv (art. 71 (1) din Legea 31/1990) sau si daca acest drept i-a fost acordat prin hotarare AGA? Administratorul poate imputernici un tert doar prin procura notariala sau si sub semnatura privata?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2016
josephine_cointreau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:19, 7 Octombrie 2016
Buna ziua,
La incheierea actului constitutiv s-a convenit cine sunt actionarii si cine administratorii.
Cel care este administrator va semna pentru si in numele societatii in curs de infiinare actele de inchiriere, comodat, etc.
Dupa infiintare, daca se solicita, se va pune stampila pe acea semnatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)
Registrul comertului gabitzaalex gabitzaalex buna ziua, sunt relativ noua pe acest forum si as vrea sa salut pe toti cei ce-l uziteaza. am si eu o intrebare pentru distinsii consultanti: am auzit de ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct lucru claudiaP claudiaP Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, ce documente sunt nevoie pt deschiderea unui punct de lucru. (vezi toată discuția)