Soara mea a descoperit ieri ca a avut contract de abonament cu vd in 2007, nu s-au platit abonamentele lunare si in 2008 a fost inchis ab. de vd si dat la executor, ultima judecata a fost in 2012, se prescriu aceste sume datorate ??
Suma datorata aprox 1800 euro conform executor.
Va intreb pentru ca sora e plecata din 2007 in UE si nu a avut nicioadata abonament si nici acum nu are, ea nu a facut acel abonament si banuiala noastra este ca a fost facut cu o copie de pe CI-ul ei de la o ruda la care are si acum mutatie - pana in 2017 mai are CI valid.
Ea nu a semnat si nici primit in aceasta perioada (2007 - 2016) instiintarii privind acest contract. Probabil au fost primite de ruda dar normal ca nu a anuntat mai departe.
Ea pleaca in 2 zile inapoi in UE si ar dori sa faca un denunt la politia locala in SEARA ASTA.
Datoria a fost descoperita ieri cand a vrut sa inchida un cont la o banca din Romania
... deci pentru ca nici semnatura de pe contractul cu vd. nu este a surorii mele putem demonstra nevinovatia ?
Am gasit informatia urmnatoare pe un bloc, este corect ? :
Datoriile la alţi creditori (furnizori,bănci,IFN etc) după 3 ani reglementate de Codul de Procedură Civilă,la articolul 405, alin. 1.Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită, conform art. 405 alin. 2 din Codul de Procedură Civilă. adică de la data scadenţei obligaţiei de plată.