avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 17/2000
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 17/2000

Buna ziua daca sunt administrator la firma mea angajata cu jumatate de norma din 2015 pot sa cer ca cealalta jumatate sa fie platita din bugetul primariei pt ingrijire persoana in varsta care are necesita sprijn din partea altei persoane sau doar cei cu norma intreaga pot beneficia .multumesc astept o lamurire
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 19 Octombrie 2016
Legea 17/2000
art.13
(1) Pentru asigurarea îngrijirii la domiciliu a persoanei vârstnice aflate în situaţia de dependenţă sociomedicală, stabilită conform grilei naţionale de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, consiliile locale pot angaja personal de îngrijire prin plata cu ora, fracţiuni de normă sau normă întreagă, în funcţie de perioada de îngrijire necesară a se acorda şi cu respectarea criteriilor prevăzute de standardele de calitate aplicabile în domeniu, conform legislaţiei în vigoare.
....

Prin urmare, puteti fi angajata cu jumatate de norma pentru asigurarea îngrijirii la domiciliu a unei persoane vârstnice aflata într-o situaţie de dependenţă sociomedicală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aproape 70 de ani și deja mi-e foarte greu să mă întrețin singură. există cămine de bătrâni care acceptă un apartament în schimbul îngrijirii? Franka Franka Buna ziua. Ma intereseaza daca in tara exista camine de batrani care accepta o locuinta (apartament) contra unei cote de intretinere. Sa o gestioneze ei cum ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 17/2000 kormi kormi Buna seara! Conform Legii 17/2000 Art. 5 Nevoile persoanelor varstnice aflate in situatia de pierdere totala sau partiala a autonomiei, care pot fi de ... (vezi toată discuția)
Directia asistenta sociala brasov refuza constant incheierea ... e.pasca e.pasca Directia Asistenta Sociala Brasov refuza constant incheierea unui contract ingrijitor informal persoane varstnice motivand invaliditatea acestui contract ca si ... (vezi toată discuția)