avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Renuntare calitate in asociatie (posibil fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Renuntare calitate in asociatie (posibil fara activitate)

Buna ziua,

In 2012 impreuna cu alte persoane am infiintat o asociatie, fiind fondator si membru. Nu am pastrat legatura cu aceste persoane. Am trimis in 2013 prin posta cu confirmare de primire la adresa de corespondenta a asociatiei, cerere de renuntare la orice functie in aceasta asociatie. Asociatia nu mai exista la adresa specificata de mine. Eu cred ca nu au avut nicio activitate dar vreau sa ma asigur ca in ceea ce ma priveste pe mine, nu ma voi trezi cu surprize.

Cum pot verifica daca aceasta asociatie mai exista si cum pot renunta la orice calitate in asociatie?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:49, 19 Iulie 2017
Cautati in registrul asociatiilor si fundatiilor daca s-au mai depus in timp actualizari ale datelor de identificare ale respectivului ong. Daca nu, cautati sa-i gasiti intr-un fel sau altul pe ceilalti membrii. Daca nici ei nu mai activeaza sau sunt la gel de dezinteresati ca si dumneeavoastra, puteti sa solicitati la judecatorie incetarea activitatii ong-ului. Cititi og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.

Am gasit asoc. pe [ link extern ] /

Daca primesc raspuns, cum pot verifica ca nu mai sunt parte din aceasta asoc? Ar trebui sa primesc o decizie?
Ce pot face in cazul in care nu primesc raspuns la cererea de renuntare (transmisa la adresa de pe portal)?
pt retragere din asociatie nu se face CERERE ci o notificare, prin care INSTIINtATI asociatia ca incepand cu data de.... nu mai sunteti membru. E un act unilateral pe care il emiteti Dvs. iar asociatia poate si trebuie doar sa ia act, nu poate sa se opuna.... nu are ce "aproba", doar constata incetarea calitatii Dvs. de membru. Ca la demisie. Daca in RAF nu figureaza alta adresa, trimiteti instiintarea de retragere cu continut declarat si confirmare de primire la acea adresa, si daca vine returnata ca destinatarul e necunoscut la acea adresa, asta este, e vina asociatiei, nu vi se pot cere alte diligente, desi de bun simt ar fi sa incercati sa contactati si pe alte cai asociatia ex. pe cine stiti ca era reprezentant legal sau membru in CD ca poate va da o semnatura de primire a instiintarii de retragere... Cea mai "beton" procedura este sa trimiteti notificarea de retragere prin executor judecatoresc, dar costa cateva zeci de lei, insa e o dovada de necontestat ca v-a incetat in mod valabil calitatea de membru chiar daca asociatia nu opereaza in actele ei retragerea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la functii in ong-uri bara_bab bara_bab Buna ziua, Detin 2 functii in 2 ONG-uri, una de secretar general si una de prim-vice presedinte. As dori sa renunt la aceste functii si chiar la calitatea ... (vezi toată discuția)
Retragere membru fondator ong/asociatii non-profit nicu 68 nicu 68 Sunt membru fondator si vicepresedinte al unei asociatii non-profit,infiintata cu 3 membri fondatori.Asociatia a avut o activitate redusa ca amploare doar in ... (vezi toată discuția)
Prelungire mandat presedinte ong+sediu Sorina77 Sorina77 Buna ziua, Vroiam sa confirm cu dumneavoastra urmatoarea informatie: prelungirea mandatului de presedinte CA pentru inca 2 ani si in acelasi timp a ... (vezi toată discuția)