avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnjurata la telefon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnjurata la telefon

Buna ziua ,

In primul rand imi cer scuze daca nu am incadrat intrebarea bine in forum.

Daca in urma unei discutii telefonice am fost injurata si batjocorita pot depune plangere la politie? Vreau sa fac o reclamatie impotriva unor rude si as vrea sa stiu daca sa trec si faptul ca am fost injurata sau or sa vada dansi in urma inregistrari telefonice.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 13:40, 22 Octombrie 2016
Buna ziua,
Puteti sa formulati plangere la politie dar cum o dovediti?
Aveti inregistrarea convorbirii?
Da , dupa acea conversatie am sunat la furnizorul de telefonie si acesta mi-a comunicat ca aceasta conversatie a fost inregistrata si ca o pot da doar organelor de politie.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
dana_t82, utilizator
Formulati plangerea.
Dl. avocat, se poate face plangerea penala pentru injuraturi? Care este litera de lege in acest caz?
dana_t82 a scris:

Da , dupa acea conversatie am sunat la furnizorul de telefonie si acesta mi-a comunicat ca aceasta conversatie a fost inregistrata si ca o pot da doar organelor de politie.

Nu cred ca ati inteles bine, operatorii nu au voie sa inregistreze convorbirile. Pot furniza doar date ale convorbirilor.
Legea 298/2008:
Art. 1
(1) Prezenta lege stabileste obligatia furnizorilor de servicii si retele publice de comunicatii electronice de a retine anumite date generate sau prelucrate in cadrul activitatii lor de furnizare a serviciilor de comunicatii electronice, pentru punerea acestora la dispozitia autoritatilor competente in scopul utilizarii in cadrul activitatilor de cercetare, de descoperire si de urmarire a infractiunilor grave.
Art. 2
(1) In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
b) date - informatiile privind traficul, localizarea si alte date legate de acestea, necesare pentru identificarea unui abonat sau a unui utilizator;

Alte discuții în legătură

Lista inregistrari apeluri telefonice BVFlorina BVFlorina Am depus la Parchet o plangere penala pentru hartuire si amenintare intrucat din luna ianuarie 2014 primesc sms-uri de pe doua cartele telefonice. M-am ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Telefoane ascultate ?! sau nu ... badguy_goodguy badguy_goodguy Vreau sa aduc in discutie , o veche tema... telefoanele in Romania sunt sau nu inregistrate in masa? Sunt unele \"guri rele\" care afirma chiar ca atunci ... (vezi toată discuția)