avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Compensare ANAF - fara Decizie de instiintare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Compensare ANAF - fara Decizie de instiintare

Buna ziua,
Societatea X are de recuperat diferenta de TVA de la ANAF.
Suma de recuperat este de ordinul a cca.30.000 lei.
Recent,societatea X a primit somatie si titlu executoriu pentru o suma de cca.1800 lei - reprezentand TVA de plata.
Administratorul,stiind ca are de incasat,nicidecum de plata,TVA, a mers la sediul ANAF sa clarifice situatia.
Acolo,i s-a spus ca "... intreaga suma a fost distribuita,sub forma de compensare, pentru datorii..." fara sa se mentioneze ce fel de datorii.
ANAF,a facut aceasta compensare,fara sa comunice,in termenul legal de 7 zile, o decizie cu privire la efectuarea compensarii si unde anume s-a compensat.
Practic,societatea X s-a trezit executata silit pentru o suma reprezentand TVA, cu toate ca avea de incasat diferenta de TVA,mai mare decat ce trebuia sa plateasca FARA A FI INSTIINTATA conform art.167 alin.(5.) lit.(h.) pct.(8) din Noul Cod de Procedura Fiscala.
In acest caz,ce se poate face ?
Din moment ce ANAF a incalcat prevederile legale (nu a comunicat decizia privind efectuarea compensarii) - este posibil ca Somatia si Titlul Executoriu emise in aceste imprejurari,sa fie nule de drept ?
Cum ar trebui procedat ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 15:11, 24 Octombrie 2016
poate ar fi bine sa solicitati o fisa client sa vedeti ce si cum a fost compensat si ce datorii mai aveti de plata.
Succes
Multumesc.
Intrebarea era,daca in imprejurarile date,somatia si titlul executoriu,emise in acest mod, ar fi nule. Intrucat nu s-a emis anterior decizia de instiintare prevazuta la art.167 alin.(5.) lit.(h.) pct.(8) din Noul Cod de Procedura Fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaf fify1 fify1 buna ziua, pe data de 11.11.2014 am primit de la anaf o somatie si un titlu executoriu emise ambele pe data de 04.11.2014 in somatie scrie ca am 15 zile de ... (vezi toată discuția)
Tva-ul la incasare si compensarile George Moraru George Moraru In toata nebunia asta cu TVA-ul la incasare mai arunc si eu o piatra: Compensarea cu ordine de compensare a datoriilor reciproce intre doua firme se mai ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu 2 adrianadavid012 adrianadavid012 buna ziua. am si eu o problema legata de o poprire pe salariu. in iunie 2017 mi s a pus poprire pt un imprumut din 2008. suma prevazuta din somatie era 1593 ... (vezi toată discuția)