avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Ordonatorii secundari de credite
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Ordonatorii secundari de credite

Conform carei legi scoala este obligata sa prezinte documente justificative pentru decontarea navetei profesorilor. Am cerut ca pe langa referatul in care contine suma de care au nevoie, sa-mi aduca si documentele justificative(copii dupa cererile profesorilor, abonamente sau bonuri de benzina si hotararea consiliului de administratie) dar ei au refuzat sa prezinte aceste documente si vroiam sa stiu daca ii pot obliga in baza unei legi sa ataseze si aceste documente inainte de a aproba in sedinta de consiliu.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2016
rscandreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:53, 25 Octombrie 2016
Nu are această obligație dar primarul poate dispune efectuarea de verificări
HG 569/2015
www.avocatnet.ro/content/art...

art 5

(2) Consiliul de administratie al unitatii de invatamant analizeaza si verifica legalitatea solicitarilor, aproba lunar cererile solicitantilor si fundamenteaza necesarul lunar de finantare, individual si pe total unitate de invatamant. Necesarul de finantat se transmite de catre directorul unitatii de invatamant sub forma de solicitare primarului, respectiv presedintelui consiliului judetean, dupa caz, in termen de 5 zile lucratoare de la incheierea lunii pentru care se face fundamentarea, in vederea deschiderii de credite pentru efectuarea platilor.

(4) In cazul in care exista indicii ca solicitantul detine locuinta in localitatea in care isi are postul, primarul dispune efectuarea unei verificari in cazul solicitantului respectiv si, pe baza raportului intocmit de catre persoanele cu atributii in acest sens, emite o dispozitie prin care aproba sau respinge propunerea sumei inaintata de catre directorul unitatii de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am făcut naveta în februarie și doresc sa depun ... Cristina 2021 Cristina 2021 Bună seara! Am făcut naveta în februarie și doresc sa depun cererea în martie sau aprilie mi se va deconta? Nu găsesc nicăieri scris ca nu se ... (vezi toată discuția)
Buget marilena74 marilena74 cheltuielile cu transportul cadrelor didactice de la domiciliu la scoala si invers sunt cuprinse in bugetul primariilor sau in bugetul scolilor?dar ... (vezi toată discuția)
Decontarea transportului catule86 catule86 Buna ziua Sunt informatician la un liceu si nu beneficiez de decontarea transportului, desi sunt cadru didactic auxiliar. Ce pot face daca m-am adresat ... (vezi toată discuția)