avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna - drepturi si obligatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna - drepturi si obligatii

Desi avem domiciliu comun dupa divort (impartim un apartament achizitionat prin credit ipotecar si nu reusesc sa strang banii necesari pentru taxa de partaj in instanta), fostul sot (tatal biologic al copilului) refuza sa se ocupe de copil pe motiv ca plateste pensie alimentara si asta ii suplineste orice obligatie in cresterea copilului.
De curand minora a avut nevoie de tratament stomatologic destul de scump la care fostul sot a refuzat sa contribuie (sustinand ca asa cum m-am descurcat singura cu costurile operatiei de apendicita de acum 4 luni, sa ma descurc si de aceasta data).
Va rog sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate legala ca fostul sot sa fie obligat la plata unui procent din cheltuielile medicale ale minorei, si daca da, ce am de facut.
Nu, nu poate fi obligat. Teoretic, daca va lasa inima asa cum il lasa pe tata, dvs puneti 1/4 din venit pt intretinerea copilului, tatal 1/4 si de banii aia va intretineti copilul. Ca nu strangeti din ei suma pt tratament, ghinionul copilului.
Nu inteleg de ce sotul, desi sta in aceeasi locuinta cu copilul, plateste pensia in bani si nu in natura. E absolut absurd.
Parerea mea e sa renegociati, spre interesul copilului. Pentru ca ar insemna o implicare mai mare in viata copilului si pentru ca ar aduce beneficii acestuia in gasirea de alternative la cheltuielile de care spuneti.
In rest, pentru TOATE cheltuielile copilului un parinte trebuie sa achite pensia de intretinere. maximul e maximul. In afara de asta, daca doreste contribuie, daca nu, nu. Legal, nu are o obligatie sa considere ca e obligatorie operatia cu bani si nu cea fara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintele care nu are custodia copilului este obligat sa platesca si alte sume peste pensia alimentara? aureliafrance aureliafrance Buna ziua, Sunt divortata din 2007, fetita mea are 11 ani si percepe o pensie alimentara de 200 dolari/ luna; tatal ei lucreaza in S.U.A., de aceea a fost ... (vezi toată discuția)
Caz de materialism sau ignoranta? Kittyy Kittyy Tatal unui copil de 1 an plateste acestuia, drept pensie de intretinere, 25 de milioane lei vechi ( adica 25% din veniturile sale) ( el avand o pozitie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, stabilire cuantum minim ContSters401199 ContSters401199 Buna.ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea.Am o fetita din prima casatorie,pana acum 2 ani ii dadeam pensia alimentara in Ro 100 ... (vezi toată discuția)