avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Micro sau alta forma legala rentabila
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Micro sau alta forma legala rentabila

Bună! Eu fac handmade, croseta, tricotat si martisoare. As vrea sa îmi fac o forma legala sa pot vinde atât online cât și în piețe și la târguri. O varianta rentabila la care am ajuns este microîntreprinderea, dar eu lucrez singura calculând venitul lunar nu știu totuși cât de rentabil e. Ideea e ca dacă tot muncesc 8-10 ore pe zi sa îmi și renteze sa nu dau o gramada de bani la stat din puținul încasat. întrebarea mea este dacă ar mai exista vreo forma legala? am auzit vorbindu-se de certificat de meșteșugar. SE poate? PFA cade din calcul având în vedere noile impozite și taxe :) La varianta de micro mi-as face și angajare :) As avea nevoie de sfaturile voastre!
MULȚUMESC !!!!
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:28, 28 Octombrie 2016
Daca este firma nou infiintata si va faceti angajarea in termen de 60 zile beneficiati de reducere a impozitului pe venit - 1 % din venituri.
Daca nu se respecta conditiile pt.1% platiti impozit venit 3%.
Acest impozit se plateste trimestrial.
Exemplu : 10.000 lei x 3% = 300 lei.
Dacă mă angajez cu jumătate de norma se reduce impozitul? Eu as plăti impozit pe salar atât ca angajat cat și ca angajator, deci o gramada mica de bani, iar din estimările mele, cel puțin deocamdată nu știu ca as ajunge la venit de 2000 de lei pe luna. de ăsta caut dacă este alta varianta mai rentabila.
Părearea mea este că o microintreprindere ar fi cea mai potrivită.
Multunesc!
La acel -1%din venit contează dacă sunt angajata cu norma întreaga sau jumătate de norma?

Alte discuții în legătură

Calcul impozit pe venit - microintreprindere kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O societate infiintata in decembrie 2015, cu un angajat de la 01.02.2016, ce cota de impozitare aplica pentru impozitul pe venit ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Taxe&impozite srl,va rog putin ajutor. vladut28 vladut28 Am citit un articol pe internet dar am nevoie si de recomandare dvs. Voi infiinta o firma care va avea 2 activitati diferite in baza aceluiasi SRL. Am citit ... (vezi toată discuția)
Revisal Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina o societatea nou infiintata (06.08.2019) ce termen are pentru angajarea unui salariat cu cintr. de munca. (vezi toată discuția)