avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este obligatoriu sa se desfiintaze tevile de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este obligatoriu sa se desfiintaze tevile de la nivelul tavanului la ultimul etaj ?

Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 nivele. Din constructie exista tevi de caldura amplasate la circa 15 cm de tavan. Fiind la ultimul etaj si fiind mai rece din cauza terasei, aceste tevi mai adauga un pic de caldura in apartament.
Blocul este prevazut cu repartitoare individuale, iar factura este si ea individuala. In factura exista si cota aferenta acestor tevi (considerate parti comune).

Presedintele de bloc doreste sa desfiinteze aceste tevi de la nivelul tavanului. Mentionez ca el locuieste la un etaj inferior si nu este afectat de frigul de pe terasa.

Intrebarea mea este daca acest lucru este obligatoriu (sa fie desfiintate aceste tevi) sau este excesul de zel al presedintelui si poate dorinta lui de a face rau unoe oameni.

Cum pot evita scoaterea acestor tevi care pe mine ma ajuta sa suport frigul.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:50, 28 Octombrie 2016
Trebuie sa cunoasteti ca toate apartamentele situate la ultimul nivel,sau acelea care detin 3 pereti in exterior,prin proiectul tehnic al constructiei sunt prevazute sa detina instalate un numar suplimentar de elementi la calorifere tocmai pentru a asigura o temperatura similara celorlalte apartamente
In conditiile in care pe tronsonul respectiv,locatarii sunt bransati la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati,nu se impune interventia asupra partii comune de instalatii
Nu este recomandat a se interveni asupra instalatiei de caldura de la ultimul nivel,cunoscut fiind faptul ca la ultimul nivel exista si vanele/puisorii de aerisire instalatie
Fara acele tevi ,instalatia nu va mai functiona corespunzator.
Buna seara,
Ca o completare al raspunsul foarte pertinent al colegei "ynocentta", va pot spune ca este un exces de zel al "TOVAROSULUI PRESEDINTE" si instalatia nu va mai functiona sau va functiona cu sincope.
Daca se apuca sa faca minunea aceia va trebui, initial, sa va adresati primariei, la serviciul asociatii de proprietari, cu plangere scrisa si, ulterior, instantei.
probabil presedintele are argumente ptr desfiintarea acestor tevi ,dar aceasta decizie nu o poate sa o i-a de unul singur , trebuie o hotarare , si chiar daca se hotareste aceasta lucrare nu se poate realiza fara o expertiza a furnizorului de energie termica , tevile comune de distributie nu sunt iarba din spatiul verde din fata blocului
flori_d
Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 nivele
Locuind la ultimul etaj acele tevi sunt pentru aerisire, deci nu circula agent termic (apa calda ) dacat in momentul aerisiri instalatiei , in restul timpului este rece (deci consuma energie termica, ca sa se incalzeasca si ele, mai ales ca sunt aproape de tavanul rece). Se pot scoate acele tevi numai daca se monteaza un aerisitor putin deasupra caloriferului dvstra, pe teava de tur. Si eu locuiesc la ultimul etaj ,10, si o coloana am intrerupt-o si am montat aerisitor pentru ca cea din "tavan " s-a opturat si nu se mai facea aerisirea corect.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
georgeiuly, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună dimineața ! de vreov 5 ani aceeași problemă .locuiesc ... DAIO DAIO Bună dimineața ! De vreov 5 ani aceeași problemă .Locuiesc într-un bloc la etajul 7 /8. Vecinul de deasupra nu mai locuiește în apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)