avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este obligatoriu sa se desfiintaze tevile de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este obligatoriu sa se desfiintaze tevile de la nivelul tavanului la ultimul etaj ?

Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 nivele. Din constructie exista tevi de caldura amplasate la circa 15 cm de tavan. Fiind la ultimul etaj si fiind mai rece din cauza terasei, aceste tevi mai adauga un pic de caldura in apartament.
Blocul este prevazut cu repartitoare individuale, iar factura este si ea individuala. In factura exista si cota aferenta acestor tevi (considerate parti comune).

Presedintele de bloc doreste sa desfiinteze aceste tevi de la nivelul tavanului. Mentionez ca el locuieste la un etaj inferior si nu este afectat de frigul de pe terasa.

Intrebarea mea este daca acest lucru este obligatoriu (sa fie desfiintate aceste tevi) sau este excesul de zel al presedintelui si poate dorinta lui de a face rau unoe oameni.

Cum pot evita scoaterea acestor tevi care pe mine ma ajuta sa suport frigul.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:50, 28 Octombrie 2016
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:


va trebui, initial, sa va adresati primariei, la serviciul asociatii de proprietari, cu plangere scrisa

Inspectorii serviciului respectiv nu se implica in solutionarea de astfel de spete
Acesti inspectori nu stapanesc dispozitiile care guverneaza organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,au denumirea de "serviciu de sprijinire si de indrumare asociatii de proprietari" si nu se complica sa se implice in solutionarea de probleme tehnice generate de reprezentantii legali ai asociatiilor de proprietari
Motivatia tehnica a existentei respectivei instalatii este acea de asigura continuitatea fluxului de agent termic pe intreaga instalatie de acea se impune existenta instalatiei la ultimul nivel deasupra ultimului consumator=calorifer


Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
ynocentta, utilizator
Informatiile prezentate de autorul topicului sunt insuficiente pentru ca cineva de pe forum, cat o fi de competenta sa dea un raspuns corect.
Oricum, cineva a amintit ca dumnealui domnul presedinte, cat o fi el de presedinte, nu pate hotari de unul singur, mai ales acum in prag de iarna.
Trebuie sa mergeti la PT (punctul termic) si sa intrebati maistrul instalator despre oportunitatea acestei masuri.
Pana una alta, pot doar sa banuiesc ca sistemul de incalzire la blocul respectiv este de sus in jos si-atunci desfiintarea acestor tevi poate duce la blocarea completa a sistemului de incalzire. Cum spuneam, doar daca sistemul este cu distributie de sus in jos - daca acceptati ca in RO s-a facut si asa ceva, pe vremuri...
Daca sistemul este cu distributie de jos in sus, pot doar sa-l completez pe @georgeiuly in sensul ca consumul de energie termica a acelor țevuști care fac aerisirea sistemului de incalzire este absolut nesemnificativ, chiar daca acestea sunt amplasate imediat sub tavan, iar inlocuirea acestora cu niste aerisitoare, fie ele si automate, pot produce mai mult disconfort, pe langa faptul ca mai trebuie facute si modificari (costuri).

Sfatul meu este sa intrebati specialistul local despre masura pe care presedintele preconizeaza sa o faca si daca aceasta masura aduce ceva economii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața ! de vreov 5 ani aceeași problemă .locuiesc ... DAIO DAIO Bună dimineața ! De vreov 5 ani aceeași problemă .Locuiesc într-un bloc la etajul 7 /8. Vecinul de deasupra nu mai locuiește în apartamentul de ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)