avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcare in spic -masina ridicata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcare in spic -masina ridicata

salut!azi mi-am luat masina de la afumati.motivul :parcarea in spic,intr-o zona in care nu exista niciun semn care interzice acest lucru.intre dimitrosio pache protopescu colt cu mihai bravu nu exista niciun indicator care te obliga sa parchezi paralel si niciun semn de pacare intezisa.cei de la afumati au zis ceva de o lege.exista asa ceva?
Cel mai recent răspuns: platitor_taxe , utilizator 08:27, 2 Septembrie 2009
Daca nu era interzisa parcarea in zona respectiva, puteti cere anularea procesului-verbal care banuiesc ca a fost intocmit la ridicarea masinii si comunicat dvs. - asta daca mai sunteti in termenul legal de 15 zile. Ordonanta nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor va va ajuta la contestarea respectivului proces-verbal...multa bafta!
mai am 14 zile.oricum am dat 52o lei la ,,hingheri''dar probabil cearta trebuie sa o am la politie,trebuie sa mai vina si amenda cam 200lei si 3 puncte penalizare
Pai daca veti avea castig de cauza, se vor recupera sumele la care ati facut referire! Nu are rost sa va certati cu cei de la politie - nu realizati nimic asa!
Va puteti adresa instantei de judecata , in vederea desfiintarii procesului verbal , iar daca veti plati amenda , si veti castiga procesul , aceasta va fi restituita ( veti beneficia in acest sens de posibilitatea platii cuantumului injumatatit al acesteia ).
Daca , insa , nu veti avea castig de cauza ,veti plati amenda in ingralitate.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Din cate stiu, modalitatea "standard" de stationare mentionata de codul rutier este in lungul drumului, pe partea dreapta (pentru drumurile cu doua sensuri) sau pe ambele parti pentru drumurile cu sens unic. Aceasta modalitate poate fi si in spic daca e prevazuta de un indicator sau de marcaj. Deci strict teoretic cred ca au actionat legal. Este insa anormal si abuziv sa ridici masini in conditiile in care nu exista suficiente locuri de parcare. Dar asta este alta problema.
Ati putea verifica si cine a dispus ridicarea, intrucat doar politia rutiera poate dispune ridicarea masinilor, conform codului rutier

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)
Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Apel contestatie amenda PPStm PPStm Buna tuturor! Am facut o contestatie unei amenzi aplicate de politia locala si am pierdut procesul. Doresc sa depun apel deoarece amenda este un abuz si sunt ... (vezi toată discuția)