avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte obligatorii la Incetarea unui Contract Individual ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte obligatorii la Incetarea unui Contract Individual de Munca

Buna Ziua,
Va rog sa mi spuneti ce acte in original trebuie sa mi inmaneze Angajatorul la incetarea Contractului Individual de Munca. Si de asemenea care este perioada de timp pe care o are la dispozitie Angajatorul pentru a inmana aceste acte .
Va multumesc,
MihailO
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 1 Noiembrie 2016
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Astfel, la solicitarea scrisa a angajatului , angajatorul va trebui sa-i elibereze la incetarea c.i.m.:
- decizia de incetare
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj, chiar daca nu beneficiaza de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele la incetarea ctr de munca Crisxtn Crisxtn buna ziua ce acete trebuie sa iti dea angajatorul la expirarea contractului de munca? multumesc (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime nicu6121 nicu6121 Subiect: Adeverinta de vechime buna ziua, exista articol in codul muncii care sa oblige angajatorul sa transmita aceasta adeverinta intr-un anumit timp ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie cerute de la fostul angajator..? pentru un nou loc de munca StanoiuFlorin1 StanoiuFlorin1 Am lucrat o perioada de 10 luni ,Ce acte trebuie cerute de la fostul loc de munca ...?Pentru un nou loc de munca ? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)