avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... neplata datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

neplata datorii

Firma are multe datorii la stat...cum isi poate recupera statul aceste datorii daca firma nu poate plati??Mentionez ca nu am nimic pe numele meu,nici un bun...se executa bunurile firmei??(calculator,birou,scaune,etc)si in cazul amenzilor??cum se procedeaza,daca nu pot plati??nu am depus decl.300 si cred ca ma paste o amenda...(firma intra in insolventa in luna sept)

daca imi poate raspunde cineva...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Alexandru Gheorghe , Avocat 13:57, 28 August 2009
1. Declararea falimentului. Daca este S.R.L. se raspunde in limita aportului adus, a patrimoniului firmei.
2. Problema este alta, daca s-a ajuns in situatia de faliment datorita neglijentei, proastei administrari a administratorului, atunci se angajeaza si raspunderea acestuia, ca persoana fizica.
3. Recuperarile se fac urmarind la firma bunuri mobile, (exact ce spuneti mobilier, calculator, autoturism, etc), bunuri imobile, prin poprirea conturilor bancare, prin popriri la terti (daca au acestia sa va dea ceva) daca raspunde si persoana fizica prin poprire pe salariul sau.
Inocentia
dupa ce se declara deschisa procedura generala de insoventa- faliment, se numeste un lichidator care daca nu constata nereguli majore facute de administratori, propune inchiderea procedurii si astfel datoriile catre stat si alti creditori(care nu sunt acoperite din activul societatii), "se sterg". In situatia in care nu s-a administrat cu buna credinta firma, se formuleaza de catre lichidator sau comitetul creditorilor o actiune de atragerea raspunderii administratorului, unde acesta daca se gaseste vinovat, raspunde cu averea personala. Asta inseamna si veniturile viitoare, adica daca va veti angaja candva veniturile din salarii pot fi poprite. Repet, e situatia in care administratorul a "dus" societatea in faliment.

ps. daca aveti numit deja lichidator, e datoria sa sa depuna documentele fiscale in numele societatii

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ariadna84 ariadna84 Am o societate de transport marfa cu o datorie de 10000 de lei la finante,ca urmare s-a cerut dizolvarea societatii prin instanta.Firma nu are bunuri ... (vezi toată discuția)
Faliment,insolventa,dizolvare? corina_s corina_s Buna ziua, Sunt administrator unic la o societate SRL la care sunt si angajata in prezent. Tatal meu era si el angajat, insa a decedat. Pentru a-mi desfasura ... (vezi toată discuția)