avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformare post

Postul de care vorbim in institutie publica a fost scos la concurs contractual pe un grad inferior. Se poate transforma acest post intr-un grad superior ? Se da concurs pe noul post si in acest fel prin transformare nu se modifica numarul de angajati.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 4 Noiembrie 2016
REGULAMENT-CADRU din 23 martie 2011 privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice

art.41
.....
(2) Promovarea personalului contractual din sectorul bugetar în grade sau trepte profesionale se face, de regulă, pe un post vacant, iar, în situaţia în care nu există un asemenea post, se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acesta este încadrat într-unul de nivel imediat superior.
....
(7) Promovarea personalului contractual din sectorul bugetar în grade sau trepte profesionale se face prin examen, în baza unui referat de evaluare întocmit de şeful ierarhic şi aprobat de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Buna codrutanastasia codrutanastasia Sunt administrator financiar (patrimoniu) debutant S. Anul acesta am terminat facultatea si vreau sa stiu modalitatea de transformare a postului meu intr unul ... (vezi toată discuția)