avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta stagiu de cotizare

Buna ziua.

In urma cu o saptamana mi-am gasit un alt loc de munca.
Printre documentele necesare la angajare mi s-a cerut adeverinta privind stagiu de cotizare din ultimul an.

La ultimul loc de munca am lucrat 1 (o) luna de zile. Mentionez ca am avut 0 zile absente nemotivate, 0 zile invoiri, 0 zile de CM, 0 zile de concediu fara plata.

Este o problema daca nu duc acesta adeverinta?
Pur si simplu nu as vrea sa se stie care a fost ultimul meu loc de munca.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 8 Noiembrie 2016
Puteti sa nu aduceti acea adeverinta de stagiu de cotizare ... nu cumva v-a solicitat adeverinat cu numarul de zile de concediu medical?
Adeverinta privind stagiul de cotizare mi-a cerut la noul loc de munca. Aici sunt trecute: nr de zile lucrate, baza de calcul CAS, zile CM, valoarea bruta pentru concedii medicale.

Ce se poate intampla daca nu o duc?
In aceste conditii, nu o sa va poate calcula concediu medical.

Baza de calcul se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la cm plătit Ferenczagnes Ferenczagnes Bună ziua Am apucat sa lucrez două zile la noul loc de muncă, a treia zi am ajuns de urgență la spital. Oare e normal să nu-mi plătească cm (vezi toată discuția)
Concediu medical 01 fara stagiu de cotizare de 1 luna ContSters68307 ContSters68307 Cum se trateaza un concediu medical cod indemnizatie 01, in cazul in care angajatul in cauza nu are o luna intreaga stagiu de cotizare? Din cate stiu el nu se ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplatit ime.a ime.a Buna ziua. Am un salariat angajat din luna iunie. In luna iulie a avut un concediu medical cu cod indemnizatie 06. Are doar 17 zile lucrate, deci nu are ... (vezi toată discuția)