avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... numar zile concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

numar zile concediu medical

Buna ziua. Cum se interpreteaza 9o zile maxim pentru fiecare afectiune? O salariata a avut 90 zile CM (pt.o afectiune). Acum este internata cu alta afectiune. Mai are drept la zile CM sau trebuie sa intre la comisie? Asistenta a spus ca ce este peste 90 zile intra la comisie. Sunt de acord, dar ce inseamna atunci "pentru fiecare afectiune"? Salariata mai are drept la 3 zile CO. Este corect sa ia CO daca ea este internata (iminenta de avort)? De ce trebuie sa intre la comisie (peste 90 zile) daca este alt diagnostic?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 07:55, 11 Noiembrie 2016
Afectiunile nu se refera la codul de diagnostic, ci la codul de indemnizatie (cel explicat pe verso la certificatul medical).
Depinde de codul de indemnizatie care se va trece pe certificatul medical. Daca va fi tot 01, atunci trebuie obtinuta viza medicului expert pentru acordarea concediului medical peste 90 de zile. Daca va fi unul din codurile specifice afectiunilor mentionate mai jos (12, 14, 13, 08, 09, 10, 07, 15), atunci nu se considera ca se depasesc cele 90 de zile.


OUG nr. 158/2005

ART. 34
Durata concediilor pentru tuberculoză, neoplazii, SIDA, boli cardiovasculare, a concediilor pentru sarcină şi lăuzie, îngrijirea copilului bolnav, pentru reducerea timpului de muncă şi pentru carantină, precum şi pentru risc maternal nu diminuează numărul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecţiuni.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare concedii medicale mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea speta: Un salariat are 90 de zile de concediu medical pe coduri 01 si 06. In luna februarie, i se elibereaza ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu medical mihaela david mihaela david cele 90 de zile de concediu medical la care are dreptul un salariat,dupa care trebuie sa mearga la comisia medicala de expertiza trebuie sa fie in cursul a ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale cod 14 si 01 ai2 ai2 Dupa epuizarea perioadei maxime de concediu medical cod indemnizatie 14 ( 1 an si 6 luni), aeasta poate fi urmata de concedii medicale cod indemnizatie 01 ? (vezi toată discuția)